Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Utemeljitelj Pegide mora platiti 9600 eura jer je izbjeglice nazvao stokom

Lutz Bachmann
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
03.05.2016.
u 18:16

Bachmann je već osuđivan zbog nasilja, trgovine kokainom i pljačke

Utemeljitelj islamofobnog pokreta Pegide Lutz Bachmann, u skladu s odlukom suda u Dresdenu mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 9600 eura jer je izbjeglice nazvao "stokom". 

Četrdesettrogodišnji Bachmann, koji je već osuđivan zbog nasilja, trgovine kokainom i pljačke, osuđen je zbog poticanja mržnje, nakon što je u rujnu 2014. na svojoj Facebook-stranici ratne izbjeglice nazvao stokom i barabama. 

Europski patrioti protiv islamizacije Zapada (Pegida) pokret su osnovali u jesen 2014. u Dresdenu.

Njezini su članovi organizirali prosvjede, nastojeći se proširiti po cijeloj Njemačkoj, no to im nije uspjelo. Njihovo je djelovanje ograničeno na Dresden, glavni grad savezne države Saske, poprište brojnih protumigrantskih prosvjeda.

>> Protuprosvjedima Nijemci uspjeli ubiti antiislamske derneke

>> Tisuće pristaša Pegide prosvjeduju diljem Europe

Komentara 15

PI
pitijestpit
18:29 03.05.2016.

u svojoj zemlji si stranac.. katastrofa

RO
Rocky15
19:21 03.05.2016.

stoka i jesu

SH
Shiny5
19:11 03.05.2016.

ima i pravo! pegida svaki ponedjeljak ima prosvjed marš, već godinu i po dana i svaki put sve više ljudi dolazi. o tome nitko ne piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije