Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA BOLESNE I NEMOĆNE

Usluga - seks na recept

Doktorica
Foto: Shutterstock
09.01.2017.
u 06:30

Nizozemska je već uvela 'seksualne asistente', odnosno certificirane prostitke za sve kojima je uskraćen seksualni život

Teško bolesni i oni kojima je potrebna njega u budućnosti bi u Njemačkoj trebali dobivati seks na recept! To je inicijativa njemačke stranke Zeleni, koja se poziva na sličan program koji se već provodi u Nizozemskoj.

U Nizozemskoj postoji usluga tzv. seksualnih asistentica/asistenata, odnosno certificiranih prostitutki – oni pružaju seksualne usluge onima koji imaju pismeno rješenje nadležnih službi da se ne mogu seksualno zadovoljiti na drukčiji način i nemaju dovoljno novca da plate uslugu prostitutki.

– Plaćanje seksualnih asistenata za mene je prihvatljivo. Lokalne vlasti mogu pružiti savjete i usluge na licu mjesta i osigurati financiranje – kazala je Elisabeth Scharfenberg, glasnogovornica Zelenih u Bundestagu za zdravstvenu zaštitu, u intervjuu za jučerašnje izdanje lista Welt am Sonntag, a prenijeli su svi vodeći njemački mediji.

U njemačkim domovima za njegu starijih i nemoćnih plaćeni seks već je postao trend – sve je više prostitutki koje si lijepe i etiketu “seksualnih asistenata” i ondje nude svoje usluge, piše Die Zeit.

Profesor s Veleučilišta Nordhausen Wilhelm Frieling-Sonnenberg, koji se bavi istraživanjem sustava za njegu starijih i nemoćnih, smatra da je koncept seksa na recept “nečovječan”. Seksualna terapeutkinja Vanessa del Rae smatra pak da su seksualni asistenti “blagoslov” i za nemoćne i potrebite, ali i njihove skrbnike.    

>> Uvjetno osuđeni jer su organizirali djevojke za pružanje seksualnih usluga

Komentara 8

Avatar kravata
kravata
08:56 09.01.2017.

Kako ce odabrat zenama zadovoljaca, dali ce to bit jedan nacin silovanja da bi takozvani doktor potrebe dobio placeno?

DU
Deleted user
08:51 09.01.2017.

Tja, kaj se more. Tu ti se, dušice draga, zbiljam ne more nikaj, kajti je to samo još jedan od oblika neoliberalnog ludila "proizvodnje" tzv. ljudskih prava. Pravo na seksualnog asistenta?! Zvuči jako moderno i napredno. Konzervativci i zatucanci svihh boja mogu se gristi od muke. Što je sljedeće na redu - ozakonjnje pedofilije ili zoofilije ili čak nekrofilije i koprofilije? Jesmo li mi to povlašteni svjedoci rađanja Huxleyeva vrloga novog svijeta?

Avatar Sunčica
Sunčica
13:13 09.01.2017.

u Njemačkoj se otvaraju nova radna mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije