Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR NA ATEISTE

Uskratili joj pločice s natpisom "8THEIST" jer vrijeđaju dobar ukus

crkva
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.04.2014.
u 07:48

Shannon Morgan zbog slučaja tuži Komisiju za motorna vozila New Jerseya

Amerikanka tuži Komisiju za motorna vozila New Jerseya nakon što joj je odbijen zahtjev za registracijskom pločicom koja izražava njezino ateističko uvjerenje, prenosi CNN.

Shannon Morgan iz Leesburga htjela je pločice s natpisom "8THEIST", no komisija joj je odbila zahtjev jer bi poruka "mogla nositi konotacije uvredljive za dobar ukus i pristojnost". Međutim, navodi u tužbi, odobrili su joj pločice s natpisom "BAPTIST".

Udruga Amerikanci ujedinjeni za odvajanje crkve i države sada joj pomaže u tužbi, tvrdeći da su joj prekršena prava iz Prvog amandmana američkog ustava, koji jamči slobodu govora i vjeroispovijesti.

- Država New Jersey favorizira religiju i omalovažava nevjerništvo. Država jednostavno nema to pravo - rekao je velečasni Barry W. Lynn, izvršni direktor organizacije.

Sličan slučaj već se dogodio drugom stanovniku New Jerseya. David Silverman također je tražio "ateističke" tablice s natpisom "ATHE1ST", što mu je odbijeno. Uložio je žalbu Komisiji za motorna vozila te je nakon tri dana dobio željene tablice.

- Riječ ateist nije loša riječ i ne bi je se takvom trebalo smatrati - rekao je Silverman, predsjednik Američkih ateista.

>> Ovo je top 10 najreligioznijih država na svijetu

Komentara 4

Avatar Django
Django
10:16 21.04.2014.

"Država New Jersey favorizira religiju i omalovažava nevjerništvo. Država jednostavno nema to pravo - rekao je ????????v e l e č a s n i ???????????? Barry W. Lynn, izvršni direktor organizacije." --------------Netko ovdje laže, i to masno!

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
09:40 21.04.2014.

ali zato ima tablica RVPVO2:0

SL
stalno lazu
15:47 21.04.2014.

Iz ociju im mrznja izlazi. Ateist imaju svoje zakone i pravila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije