Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avioni na Krimu

Upozorenje NATO-a: Prijeti nam opasnost od ruske vojne kontrole cijelog Crnog mora

Breedlove
Foto: Reuters/PIXSELL
26.11.2014.
u 19:27

Rusko Ministarstvo obrane danas je potvrdilo da je na Krim dopremljeno 14 borbenih aviona.

Glavni zapovjednik NATO-a, američki general Philip Breedlove, upozorio je da bi ruska militarizacija pripojenog poluotoka Krima mogla biti korištena za preuzimanje kontrole nad cijelim Crnim morem, piše BBC. Govoreći u glavnom ukrajinskom gradu, Breedlove je kazao da bi ruska vojna oprema dopremljena na Krim mogla imati u dosegu "gotovo cijelo Crno more".

Rusko Ministarstvo obrane danas je potvrdilo da je na Krim dopremljeno 14 borbenih aviona. Planiraju na tom poluotoku, pripojenom u ožujku, imati 30 borbenih aviona, stalno spremnih. Breedlove je prije kazao da je velik broj ruskih vojnika aktivno angažiran u Ukrajini, a radi na savjetovanju i treniranju separatista. Rusija odbacuje optužbe zapadnih država da ima izravnu ulogu u ukrajinskom sukobu u kojem je dosad poginulo 4317 ljudi.

"Rusija nikome ne predstavlja nikakvu prijetnju"

Predsjednik Vladimir Putin kazao je da Rusija "nikome ne predstavlja nikakvu prijetnju" i da će se oduprijeti pokušajima "da ih se uvuče u geopolitičke igre". S druge strane, Angela Merkel u njemačkom parlamentu žestoko je kritizirala ruske akcije protiv Ukrajine.

– Ništa ne opravdava rusku aneksiju Krima. Ništa ne opravdava izravno ili neizravno sudjelovanje Rusije u borbama u Donjecku i Lugansku – rekla je Merkel te dodala da Rusija dovodi u pitanje miroljubivi europski poredak.

>>Putin sa Sjevernom Korejom jača sigurnost u regiji!

>>Gorbačov: Putin o sebi misli kao o božjem zamjeniku

Komentara 69

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
19:40 26.11.2014.

Nama Rusi nista ne prete! Vi ste nas najveci neprijatelj! Vi posipate svakoga dana otrove iz aviona meni i mojoj djeci! Nijednoga jutra da se probudim da ne ugledam vas smrad ...vase otrovne chemtrailse na nebu.! Prosipate uranium po planeti,, njegov zivotni vjek je 40 biliona godina. Vasa sila namjerno zagaduje zemlju i unistava zdravlje svakog covjeka na planeti. Ako mislite da nama ne smeta uranijum iz iraka i Avganistana...varate se, cestice Urana kruze po zemlji i zraku narednih 40 bilijona godina. Uranijum vam ostecuje DNK zato se radaju deformirana djeca, izaziva rak itd... Vama smeta 95% stanovnika na ovoj planeti ...ne Rusima! Vi ste jedini i krvni neprijatelji svemu sto zivi na ovoj planeti od biljki, zivotinjskog svjeta pa do covjeka. Vi ste jedini i isinski problem i rak ove planete!

DU
Deleted user
20:13 26.11.2014.

Kada je Rusija postavljala rakete na kubu Amrika je zamalo izazvala nuklearni rat. Ali sa druge strane Amerika je u Tursku postavila na desetke nuklearnih raketa i to je po Americi bilo ok. A danas rade istu stvar oko Rusije postavljaju na stotine vojnih baza i bune se još da kada im Rusi odgovaraju istom mjerom. Baš se pitam što bi taj NATO napravio da mu opet na Kubu dovedu nuklearne rakete ili da Rusi tamo opet postave bazu. E pa bilo bi rata i Svijet bi bio uništen. Licemjeri.

Avatar patkovic
patkovic
19:44 26.11.2014.

rusi su naša braća i neće nas lihvariti kao bruksel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije