Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorist u zvorniku

Mogući novi napadi? Mladić upao u policijsku postaju, vikao 'Allahu Akbar' i upucao policajce

Zvornik policija napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
27.04.2015.
u 23:15

Napadač je ubio jednog i ranio dvojicu policajaca. Ubijen je u unakrsnoj razmjeni vatre

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ozlijeđena u terorističkom napadu koji se večeras u 19 sati dogodio u Zvorniku u BiH.

Kako javlja portal Klix, naoružani napadač zaustavio se automobilom pred policijskom postajom, uletio u nju, povikao "Allahu Akbar" i počeo pucati po policajcima. Ubijen je u razmjeni vatre s policajcima, a ozlijeđeni redarstvenici prevezeni u bolnicu.

Hitna sjednica Vlade RS

Bosanskohercegovački mediji objavili su identitete stradalih policajaca. Ubijen je Dragan Đurić, a ranjeni Stevo Milovanović i Željko Gajić. Jedan od njih ima ozljede grudnog koša, ali nisu životno ugroženi. Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izveo 24-godišnji Nerdin Ibrić iz sela Sapna kod Zvornika.

- Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj postaji, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca - naglasio je Lukač, piše Vecernji.ba.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da je riječ o terorističkom napadu.

U Zvornik je večeras stigao i ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, a premijerka RS Željka Cvijanović sazvala je hitnu sjednicu Vlade RS koja će se održati nakon Lukačeva povratka iz Zvornika.

Obavještajno-sigurnosna agencija je u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH, javila je FTV, piše Klix.

Dodik: Nije bilo podataka

O napadu se oglasio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Za portal Nezavisnih novina izjavio je da je teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku dokaz da RS ne može računati na obavještajne izvore iz BiH.

- Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko sigurnosna struktura u BiH funkcionira i koliko ima potencijalnih terorista spavača koji su u svakom trenutku spremni bilo gdje napraviti teroristički akt - kazao je Dodik. Istaknuo je i da je ovo napad na institucije sistema i kako ''sigurno nije individualan čin iako će svi pokušati da to na taj način prezentiraju''.

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras na RTS-u da će Srbija pomoći financijski i obavještajno Republici Srpskoj nakon napada na policijsku stanicu, piše B92. Dodao je i da se večeras dva puta čuo s predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

>>U Cazinskoj Krajini vehabije teroriziraju stanovnike

>>Vehabije prijete imamu, bačena bomba u dvorište braće Keserović

Komentara 193

Avatar Tranquillo
Tranquillo
21:38 27.04.2015.

Samo da prisjetim mlađe i one slabijeg pamćenja da je 1995. u Rijeci također bio teroristički napad. Ovo se, između ostalog, događa jer Dodik priča o refererendumu o nezavisnoj RS, pa se muslimani prijete. Tu moramo biti jako oprezni, njihova baza je vrlo blizu hrvatske granice, zna se dobro koja stranka vlada u Gornjoj Maoči, kao i koja stranka je tim ljudima dala BiH putovnice, kao i čiji sin je na čelu te stranke. Pamet u glavu, nije ovo šala, u bosanskom loncu se opet nešto kuha, ali će nekome prisjesti to jelo.

DU
Deleted user
21:33 27.04.2015.

Danas kod vas sutra kod nas.

UM
umnjak
21:55 27.04.2015.

Hrvati u BiH su jos ranije osjetili muslimanski terorizam, a sad se širi. Autobomba u Mostaru pred policijskom postajom u centru grada koju su izvele vehabije, masakr za Badnjak cijele hrvatske obitelji Anđelić koju je napravio islamski fanatik Muharem Topalović....a sad se terorizam širi jer je našao dobro uporište u BiH muslimanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije