Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Uoči 'super utorka' republikanski rivali napali Trumpa zbog stajališta o migraciji

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2016.
u 10:00

"Bude li gradio zid (između Sjedinjenih Država i Meksika) kao što je gradio Trump Towers, onda će zaposliti ilegalne migrante", rekao je senator s Floride Marco Rubio

Republikanci Marco Rubio i Ted Cruz napali su svoga rivala Donalda Trumpa, najpopularnijeg kandidata te stranke za američke predsjedničke izbore zbog njegova stajališta o migraciji u debati prije ključnih predizbora za nominaciju u 12 saveznih država idućeg tjedna, prenose u petak agencije. 

"Bude li gradio zid (između Sjedinjenih Država i Meksika) kao što je gradio Trump Towers, onda će zaposliti ilegalne migrante", rekao je senator s Floride Marco Rubio u debati održanoj u četvrtak navečer u Houstonu u Teksasu. 

Time je podsjetio da je Trump angažirao ilegalne poljske radnike na izgradnji elitnih tornjeva Trump Tower u New Yorku, dok u središte svoje kampanje stavlja borbu protiv ilegalne imigracije iz Meksika.

Na tu je primjedbu Trump oštro reagirao "Ušutite. Ja sam zaposlio desetke tisuća ljudi u svom životu, desetke tisuća, a vi niste nikada zaposlili nijednog", rekao je i pohvalio se da on daje posao tisućama latinoameričkih radnika i da uživa veliku popularnost u toj zajednici. 

Rubio pokušava pridobiti birače jer je Trump i dalje najpopularniji republikanski kandidat u predizborima. Ted Cruz ističe da je on jedini istinski konzervativac u utrci u kojoj su se za stranačku nominaciju republikanaca bore još i guverner John Kasich iz Ohija te umirovljeni neurokirurg Ben Carson, piše agencija DPA..

Rubio i Cruz napali su Trumpa i zbog toga jer još nije objavio podatke o uplati poreza, jer je u srijedu Mitt Romney, republikanski kandidat iz 2012. sugerirao da Trump krije "pravu bombu" u svojoj poreznoj prijavi. 

Trump je odgovorio da nije objavio podatke jer se provodi revizija njegova poslovanja. U debati je Trump ustrajao na svojoj odluci o gradnji zida između Meksika i SAD-a i rekao da će prisiliti Meksiko da plati 10 do 12 milijardi dolara za gradnju zida. 

Ranije je u četvrtak bivši meksički predsjednik Vicente Fox glatko rekao da Meksiko neće ništa platiti. Tijekom debate Trump je odgovorio "Ja hoću i učinit ću zid 10 stopa višim".  Debata u Houstonu bila je zadnja šansa Trumpovim rivalima da steknu bolje pozicije uoči ''super utorka''  1. ožujka kada će se glasati na predizborima u 12 saveznih država.

Za sada Trump daleko vodi ispred Cruza i Rubija i ima najviše izgleda dobiti nominaciju republikanske stranke za utrku u Bijelu kuću. U demokratskoj stranci najviše izgleda da dobije stranačku nominaciju ima bivša američka državna tajnica Hillary Clinton. 

>> Trump maršira k trijumfu

Komentara 3

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
10:22 26.02.2016.

Bravo Trump pokazi kako we treba vodit Politika koja je na strani Amerike a ne na strani globazizacija I Vanjsku politiku koja unistava Americki Proracun . Doslo je vrijeme da Republikanci vode postenu politiku da bi vratio posteno lice Amerike.zivio Trump!

DA
Darko22
10:57 26.02.2016.

Marxisti se znoje kada čuju Trumpovo ime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije