Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumenti otkrili

Švedska sve zabrinutija zbog moguće ruske agresije

gripen
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.12.2016.
u 22:32

Švedska je nedavno obnovila neke od svojih obrambenih oružanih sustava koji su prvi put bili aktivirani tijekom Hladnog rata

Unutarnji švedski dokumenti pokazuju da je Švedska sve zabrinutija zbog onoga što vide kao rusku agresiju. U dokumentima se navodi kako je nuklearni napad jako malo vjerojatan, ali Švedska ne želi isključiti mogućnost da Rusija upotrijebi vojnu silu.

Švedske novine Aftonbladet danas su objavile kako dokumenti pokazuju da Šveđani vjeruju da su ruske nuklearne snage pogoršale sigurnost u regiji Baltičkog mora, prenosi IBTimes.

Švedska je nedavno obnovila neke od svojih obrambenih oružanih sustava koji su prvi put bili aktivirani tijekom Hladnog rata. Među njima su i protubrodski lanser raketa koji može koji bi mogao napasti ruske brodove. Obalna artiljerija deaktivirana je prije gotovo 20 godina.

>> Poslana još dva ruska ratna broda s krstarećim raketama. To je odgovor gomilanju NATO-ovih snaga

>> Šveđani presreli četiri ruska borbena aviona iznad Baltičkog mora

Komentara 24

Avatar lvan12
lvan12
23:59 01.12.2016.

Švedska nije članica NATO pakta...

VI
veliki_izdajnik
01:30 02.12.2016.

Nevrerojatno koliko su Svedske medije navalili da se Svedska udruzi u Nato Pakt. 70 godina respektabilna i neovisna drzava da sada kobajagi odjednom mora birati stranu? Eto Finska nema problema s rusima, u cemu je problem?

DI
Dijego
04:11 02.12.2016.

Ovakve gluposti se sire a svi znamo da je amerika i NATO najaca sila znaju to i rusi i mislim da nemaju namjeru da rusi napadaju svetsku jer znaju da bi dosao odgovor od NATO-a.Ovakve propagande su opasne samo za covjecanstvo ,ovo samo znaci da amerika i NATO zele napasti ruse, a znamo i radi cega to su vise puta pomenuli da rusi nemozeju imati toliko prirodno bogatstvo bez njih i njihovih gazda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije