Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATIŠJE ZBOG UKRAJINSKE KRIZE

Unatoč turističkom rekordu, Beču nedostaju Rusi

beč
Foto: Vedran Mulović/PIXSELL
31.07.2014.
u 15:53

Krivac za prazne luksuzne hotele je, kako ističu austrijski turistički djelatnici, ukrajinska kriza, zbog koje je ove godine u Beču prenoćilo 26 posto manje turista iz Ruske Federacije nego lani u isto vrijeme

Sa šest milijuna noćenja u prvoj polovici ove godine i plusom od 5,8 posto u usporedbi s 2013. godinom Beč je postigao svoj novi polugodišnji turistički rekord. Samo u lipnju zabilježeno je rekordnih 1.211.000 noćenja ili sedam posto više nego lani u isto vrijeme.  Najveći turistički „bum“ u austrijskom glavnom gradu su turisti iz Južne Koreje koji su u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili 67.000 noćenja, što je 27 posto više nego 2013. Impozantnom rezultatu doprinio je i 19-postotni porast broja noćenja koji je ostvarilo 97.000 turista iz SAD-a, Italije i Kine.

Od rekordnog polugodišnjeg rezultata profitirale su sve smještajne kategorije bečkih hotela osim onih luksuznih s pet zvjezdica. Krivac je, kako ističu austrijski turistički djelatnici, ukrajinska kriza, zbog koje je ove godine u Beču prenoćilo 26 posto manje turista iz Ruske Federacije nego lani u isto vrijeme. Rusi uglavnom odsjedaju u luksuznim hotelima u središtu Beča, a prošle su godine u austrijskoj metropoli ostavili oko 60 milijuna eura.

Beč je u svibnju ove godine posjetilo čak 28 posto manje Rusa, a u lipnju je taj minus iznosio 12 posto. Podaci koji dovoljno govore zbog čega od sankcija EU-a Rusiji strahuju i bečki hotelijeri.

Od siječnja do svibnja ove godine neto promet bečkih hotelijera od noćenja stranih turista iznosio je 232,4 milijuna eura odnosno 9 posto više nego lani u isto vrijeme.

>>Hrvatska u broju stranih gostiju bolja od Italije i Francuske, zaostaje za Grčkom

>>Je li Dubrovnik skuplji od Ibize? Provjerite ovu listu!

>>Rujan postaje špica sezone: Talijani i Nijemci na Jadran dolaze sve kasnije

Ključne riječi

Komentara 2

IN
incogrito
17:22 31.07.2014.

Vise nego cijela Hrvatska.

Avatar kapital3 org
kapital3 org
04:01 01.08.2014.

sada ce rusi da idu na druga mjesta radi embargo...hahahaha...poceli su kukati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije