Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u GAZi

UN-ov dužnosnik se rasplakao usred intervjua

Chris Gunness
Foto: Screenshot Youtube
1/2
31.07.2014.
u 07:33

U napadu na školu, prema informacijama ministarstva zdravstva u Gazi, poginulo je najmanje 17 ljudi

UN-ov dužnosnik Chris Gunness nije mogao zadržati suze govoreći za Al Jazeeru o izraelskom napadu na UN-ovu školu u kojoj se nalazilo 3000 Palestinaca.

Prava Palestinaca, čak i njihove djece, u potpunosti se krše, i to je zastrašujuće rekao je uplakani Gunness, glasnogovornik UN-ove agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), prije no što se potpuno slomio. Gunness je inače bivši novinar BBC-ja koji je radio i kao glasnogovornik UN-a na području bivše Jugoslavije između 1994. i 1995. godine.

U napadu na školu, prema informacijama ministarstva zdravstva u Gazi, poginulo je najmanje 17 ljudi, a 90 ih je ranjeno. Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da UN-ovi objekti nisu bili cilj, već je bila riječ o reakciji na napade palestinskih militanata na obližnju školu u izbjegličkom logoru Jabaliya.

Napad su osudili glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, koji je događaj nazvao neopravdivim, te Bijela kuća, iz koje su naglasili da osuđuju i one koji su sakrili oružje u UN-ovim zgradama u Gazi.

 

>> U izraelskom napadu na tržnicu u Gazi poginulo najmanje 17 osoba

Komentara 60

Avatar petrolio
petrolio
07:59 31.07.2014.

strašno je ovo što izrael, kao država koja se načelno bori protiv terorizma, radi nevinim civilima! do sada je svijet izraelce smatrao ugroženima i žrtvama, ali nakon ovih strahota sada ih svijet sve više gleda s bijesom, a nevine palestinske žrtve sa suosjećanjem i simpatijama!

Avatar Django
Django
09:23 31.07.2014.

"Sakrili oružje u UN-ovim zgradama"!!!???? Haloo Obama, ovo je ipak malo prevelika laž da bi se samo tako progutala! Ovo je kao da je rekao da su teroristi sakrili oružje u, na primjer, Američkoj školi u Bagdadu ili Kairu! Pa valjda tom UN školom upravljaju UN kadrovi!

GO
govori
11:36 31.07.2014.

Osmogodišnji dječak Mohammad igrao se prije 3 dana pred svojom kućom u Gazi, kada ga je pogodila izraelska granata i usmrtila. Kako je rekla njegova starija sestra, Mohammad je volio nogomet i skupljao sličice igrača, a najdraži mu je nogometaš bio Lionel Messi. Mohammad je sanjao o tome i sam postati nogometaš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije