Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UN objavio

Jugoistočno od Tripolija ubijeno 12 Egipćana i 3 Libijca

Kobler
Foto: Reuters/PIXSELL
28.04.2016.
u 00:15

Taj grad, udaljen 150 km od libijske prijestolnice, nije do sada bio na meti nasilja. Kontroliraju ga milicije lojalne novoj vladi nacionalnog jedinstva u Tripoliju

UN u Libiji je objavio u srijedu da su 12 Egipćana i 3 Libijca ubijeni u "incidentima" u Dani Walidu, jugoistočno od Tripolija, ne preciziravši okolnosti njihove smrti.

Taj grad, udaljen 150 km od libijske prijestolnice, nije dosad bio na meti nasilja. Kontroliraju ga milicije lojalne novoj vladi nacionalnog jedinstva u Tripoliju.

U priopćenju je specijalni izaslanik UN-a u Libiji Martin Kobler osudio smrt 12 Egipćana i 3 Libijca u nizu incidenata u utorak i srijedu i pozvao na pokretanje istrage i uspostavu reda u Bani Walidu.

Tisuće Egipćana rade u Libiji u građevini i kao obrtnici. Mnogi su u zemlju ušli ilegalno u nadi da će emigrirati u Europu.  

>> Libijsko predsjedničko vijeće imenovalo izmijenjenu ujedinjenu vladu

Komentara 3

GM
Gjuro-Mrki
08:09 28.04.2016.

ma jel" to moguće.lažete,to je ugledna demokratska država od jeseni 2011.

ST
Startrack
02:32 29.04.2016.

12 Egipcana htjeli u Europu. Cetvorica Libijaca uzeli pare al ih nisu prebacili. Egipcani ubili tri libijca a jedan pobjegao. Dosla policija sprovela Egipcane vezane u zatvor i tamo ih ovaj cetvrti ubio pred policijom vezane . Sta usa ima sa tim.

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
09:32 28.04.2016.

Killery i nobelovac je napravila demokraciju, hvala od svih obitelji ubijenih ljudi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije