Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasio AIG

Umro milijarder Robert Benmosche, vlasnik Ville Splendid u Dubrovniku

Robert Benmosche
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
28.02.2015.
u 00:11

Pod njegovim kormilom kompanija je cijeli dug vratila do 2012. godine.

Robert H. Benmosche, jedan od najbogatijih Amerikanaca i vlasnik Ville Splendid u Dubrovniku, umro je u New Yorku u 70. godini, objavio je NY Times.

Benmosche se proslavio spašavanjem osiguravajućeg diva AIG nakon što je nekad najveća svjetsku osiguravajuću tvrtku postala žrtvom velike svjetske krize. "Operacija spašavanja počela je sunčanog popodneva u Hrvatskoj u srpnju 2009. godine. Uživao je u mirovini u vili u Dubrovniku, dok se Jadransko more prostiralo ispred njega, a njegov vinograd je bio iza, kada je primio očajnički poziv iz New Yorka", piše New York Times kako su Benmoscha pozvali u American International Group.

Kompanija je izvijestila da je prije smrti bolovao od raka pluća, a na čelu AIG-a naslijedio ga je Peter D. Hancock. AIG je prije dolaska Benmoschea na čelo dobio 182 milijarde dolara pomoći te je bio označen kao "najomraženija kompanija u Americi". Pod njegovim kormilom kompanija je cijeli dug vratila do 2012. godine.

Rodio se u Brooklynu 1944. godine, a njegov djed je pola stoljeća radnije u SAD stigao iz Litve. Otac mu je vodio neuspješan motel u Monticellu, a Benmosche se još kao tinejdžer zaposlio kao vozač kamiona za Coca-Colu kako bi si platio studij na Sveučilištu Alfred gdje je diplomirao matematiku.

>>Američki milijunaš čeka da mu bageri sruše divlju gradnju

>>Američki milijarder traži pomoć premijerke Kosor

Komentara 19

Avatar viki_nuland
viki_nuland
00:25 28.02.2015.

Spasio je AIG s 182 miljarde dolara ukradenih (da ukradenih) o poreznih obveznika kako bi se pokrili gubici privatne kabale. Socijalizam za privatnike miljardere i najgrublji oblik kapitalizma na granici robovlasnistva za stoku sitnog zuba.

Avatar Abcda
Abcda
00:27 28.02.2015.

Splendid bar ; Nekad bio strip-tease bar. Titin i Rankovicev susjed.

PL
plotto
06:56 28.02.2015.

"Umro milijarder Robert Benmosche, vlasnik Ville Splendid u Dubrovniku" !!! Naravno da je Benmosche pripadnik izabrane khazarske sekkte jer u SAD nije moguće biti milijarder ako ste niža gojimska vrsta.Samo izabranici talmudskog boga mogu biti milijarderi.Romantično filantropski opisi krvoločnih ii beskrajno pohlepnih lihvara su posebno štivo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije