Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
39 godina vladavine

Umrla 111-godišnja kraljica majka kraljevstva Asante u Gani

Nana Afia Kobi Serwaa Ampem II
Foto: Youtube Screenshot
18.11.2016.
u 08:35

Tradicionalni obredi održat će se u ponedjeljak u kraljevskoj palači, a u skladu s običajima kraljevstva "zabranjeno je svako bubnjanje i svaka buka sve do pogreba"

U središnjoj Gani zabranjeni su bubnjevi i svaka buka zbog smrti kraljice majke koja je umrla u dobi od 111 godina, a vladala je kraljevstvom Asante 39 godina, objavila je u četvrtak palača. 

Nana Afia Kobi Serwaa Ampem II. bila je ustoličena 1977. kao 13. po redu kraljica majka kraljevstva Assante (Asantehemaa). Od 1999. naslijedio ju je njezin sin Otumfuo Osei Tutu II. kojega je ona imenovala.

Tradicionalni obredi održat će se u ponedjeljak u kraljevskoj palači, objavljeno je, a u skladu s običajima kraljevstva "zabranjeno je svako bubnjanje i svaka buka sve do pogreba". U narodu Asante loza se prenosi po ženskoj liniji, a ustav Gane dopušta tradicionalnim liderima da budu autoritet. 

>> Uz malo sreće, prije ćemo mi otići u penziju nego Britanija iz EU

Komentara 2

MX
Mister X
09:26 18.11.2016.

Eto primjer tamo gdje vlada glad siromaštvo afrikance koji nemaju radnih mjesta ni mogučnosti da zarade za život ( njih 80-95% ) . Ako ih se hrani i medecinski njeguje koliko dugo mogu da žive ..

MX
Mister X
10:07 18.11.2016.

To mi se sviđa napišem pola romana i kaže mi upotrjenbili ste nedopuštenu rijeć i sve mi izbriše . Umjesto da pokaže što je to nedopuštena riječ . A kad upotrijebim dopuštene riječi onda mi dodje zabrana po nedopuštenom gledanjuju na događaj u Srebrenici Genocid, ili samo strašni rati zločin ! Ope dobro je neki idu i na saslušanja zbog krivog gledanja-ocijene na pokolj nad muslimanima i islamistima drgovoljcima iz svjeta koji su htijeli stvoriti svoju ne trorističku islamsku državu u Bosni - Europi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije