Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajkun u pritvoru

Ulagač u Mljet Vladimir Jevtušenkov optužen u Rusiji za pranje novca

Vladimir Jevtušenkov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.09.2014.
u 20:30

Jevtušenkov je najveći dioničar konglomerata Sisteme, a uhićen je zbog kupnje naftne kompanije Bašnjeft

Vladimir Jevtušenkov, jedan od najbogatijih ruskih tajkuna, uhićen je i stavljen u kućni pritvor, i to pod optužbama za pranje novca. Na ovo uhićenje odmah je reagirao Mihail Hodorkovski koji je zbog sličnih razloga proveo desetak godina u zatvoru. On je objavio da je i ovdje riječ o politički motiviranom procesu.

Jevtušenkov je najveći dioničar poslovnog konglomerata Sisteme, a težak je oko 9 milijardi dolara. Sistema u svome sastavu ima najvećeg ruskog teleoperatora, a nedavno je kupila naftnu kompaniju Bašnjeft, jedinu u Rusiji koja nije u državnom vlasništvu. Optužbe na temelju kojih je uhićen odnose se upravo na kupnju Bašnjefta. Hodorkovski čak tvrdi da najveća ruska državna naftna kompanija Rosnjeft stoji iza ovoga uhićenja.

Hrvatskoj javnosti Vladimir Jevtušenkov poznat je po najavi mogućih ulaganja u turističke objekte i sadržaje na Mljetu. Iako je pokazivao vrlo ozbiljne namjere, početkom ove godine objavio je da od ulaganja odustaje zbog neriješenih vlasničkih odnosa. On je zemljište kupio još prije deset godina, no tadašnjeg SDP-ova načelnika općine optužili su za pogodovanje ruskom tajkunu, što je izazvalo žestoke obračune između SDP-a i HDZ-a.

>>Problemi ruskog milijardera Jevtušenkova pred rješenjem

>>Ruski tajkun Jevtušenko ipak gradi hotele na Mljetu

Komentara 15

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:27 17.09.2014.

'Dno dna: Licemjerna Pusić optužila žrtve poplave da su sami krivi za ono što im se događa'

2X
2Xgeneral
21:23 17.09.2014.

a što su mislili naši "stručnjaci"??? došli probisvjeti i vucibatine. Zašto ne ulažu Danci, Norvežani, Švicarci, Englezi??????? jer onda nema muljanja i reketarenja

MX
MXLCLGTG
21:17 17.09.2014.

Sad se vidi da su HDZovci tada bili u pravu,ovima drugima je samo daj lovu nema veze jeli oprana ili neoprana za njih je lova lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije