Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad malezijskog aviona

Vlak s tijelima žrtava napustio pobunjenički teritorij

vlak
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
22.07.2014.
u 11:48

Vlak koji prevozi tijela žrtava stigao je u grad Harkiv koji se nalazi izvan područja koje drže separatisti

Vlak koji prevozi tijela žrtava pada aviona Malaysia Airlinesa u Ukrajini, stigao je u grad Harkiv koji se nalazi izvan područja koje drže separatisti, javlja BBC. Transfer tijela je posljedica međunarodnih pritisaka na pro-ruske pobunjenike i optužbi da je avion srušen.

Većina tijela će iz Harkiva avionom biti prevezena u Nizozemsku gdje će se provesti identifikacija ostataka.

Separatisti iz istočne Ukrajine sinoć su predali dvije crne kutije iz srušenog aviona Malaysia Airlinesa malezijskim stručnjacima. Stariji vođa pobunjenika kutije je malezijskim dužnosnicima predao u Donjecku nakon što je Vijeće sigurnosti UN-a zatražilo trenutačni pristup mjestu pada aviona.

Podsjetimo, prilikom pada malezijskog aviona prošli tjedan poginulo je svih 298 putnika i članova posade.

Zapadne zemlje tvrde kako raste broj dokaza da su let MH17 ruskim projektilom srušili pobunjenici dok Rusija tvrdi kako je za rušenje odgovorna ukrajinska vlada.

Očekuje se kako će ministri vanjskih poslova zemalja Europske unije danas raspravljati o novim mjerama za Rusiju.

Stručnjaci tvrde kako će crne kutije otkriti točno vrijeme nesreće te visinu i položaj letjelice. Trebale bi otkriti i snimke razgovora iz kokpita. Šef malezijske delegacije novinarima je rekao kako su kutije u ''dobrom stanju''.

>> 'Ukrajinci to nisu mogli napraviti. Raketni sustav kojim je srušen avion stigao je iz Rusije'

Komentara 36

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
11:03 22.07.2014.

Bez obzira tko je kome namjestio dogodio se teroristički čin zbog kojeg će za najkasnije mjesec dana započeti opći napad Ukrajinaca, a Rusija će to morati gledat.

OO
oooo
11:18 22.07.2014.

zašto su pobunjenici čekali 4 dana da predaju crnu kutiju? pa naravno da je nisu mogli predati amerikancima. jer znamo svi koliko amerikanci ljube istinu i koliko su vjerodostojni. A izaslanici OESS-a su ionako sve ljudi Zapada. zato su pobunjenicii čekali malezijske predstavnike, kojima se možda najviše može vjerovati. kažem možda, jer Malezija je istina većinski muslimanska država, ali je malezijska vlada pod nadzorom SAD-a, sada će se vidjeti koliko će malezijska vlada uspjetio biti neovisna, jer će amerikanci vjerojatno zahtjevati crnu kutiju od malezijaca. pobunjenici i Rusi su vjerojatno prije toga pregledali i preslušali snimke sa crne kutije. i vjerojatno napravili sebi kopije. za svaki slučaj. Jer možda, je na crnoj kutiji snimka, nešto što se ne smije doznati. pa bi malezijski predstavnici na pritisak amerikanaca mogli izbrisati te dijelove...

MA
maspok
11:44 22.07.2014.

Gledam te ruske teroristi na slici i primjećujem da nemaju obraza pogledati očima u kameru. Na licima im se vidi krivnja, pa pokušavaju nekakvom gestom dobrote popraviti dojam..Evo tu je crvena kutija, mi smo je našli i sad je vaša.... Ako je Putin u pravu, onda bi Hrvati pod hitno trebali pripojiti Hrvatskoj: - Vojvodinu, Zemun i Boku Kotorsku, a Turci ostatak Srbije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije