Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša premijerka

Ukrajinski parlament spriječio odlazak Timošenko u inozemstvo

timošenko
Foto: UPPA Dabkowski/PIXSELL
21.11.2013.
u 12:10

Timošenko (52) služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu nakon kontroverzne presude za zlouporabu položaja

Ukrajinski parlament nije podržao zakon kojim bi se omogućilo da se bivša premijerka Julia Timošenko pusti na slobodu i liječi u inozemstvu, javlja BBC.

Zakon nije prošao nakon jer ga nije podržala većinska stranka predsjednika Viktora Janukoviča, što su oporbeni zastupnici u saboru popratili uzvicima ''sramota''. Ukrajina je tako ugrozila potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i slobodnoj trgovini s Europskom unijom koji je trebala potpisati na summitu EU-a u Vilniusu sljedećeg tjedna.

– Predsjednik Janukovič osobno blokira napredak Ukrajine prema Europskoj uniji – izjavio je vođa oporbe Arsenij Jacenjuk.

Timošenko (52) služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu nakon kontroverzne presude za zlouporabu položaja prilikom sklapanja dogovora oko isporuke plina s Rusijom.

Europska unija iznijela je jasan stav prema kojem je suđenje Timošenko politički motivirano te je njeno puštanje bilo uvjet za potpisivanje trgovinskog sporazuma.

>> Kći Julije Timošenko: Stanje moje majke vrlo je ozbiljno

Komentara 1

VI
vidum
11:06 23.11.2013.

Kao prvo, živimo u vremenu kad jedna žena ne može biti optužena ni za što. Kao drugo, treba učiniti sve da se u EU, a time iu NATO savez uvuče sve što se može, kako bi na drugoj strani ostale samo Kina i Rusija. Za 10 godina u EU će biti pozvana i Mongolija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije