Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sergej Kurčenko

'Ukrajinski kralj plina' dobio srpsko državljanstvo

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
21.11.2014.
u 10:22

Blicov izvor smatra da je Kurčenko državljanstvo po ubrzanoj proceduri mogao dobiti kao "stranac na privremenom radu u Srbiji"

Sergej Kurčenko, vlasnik tvrtke Gas Ukraine, dobio je srpsko državljanstvo po ubrzanoj proceduri, javlja Blic, koji Kurčenka naziva "ukrajinskim kraljem plina".

- Pretpostavljam da se očekuje da Kurčenko deo svojih milijuna uloži u Srbiju, budući da se na Forbesovoj listi nalazi na sedmom mjestu najbogatijih Ukrajinaca - rekao je neimenovani Blicov izvor. Dodaje kako je Kurčenko, koji je ruski državljanin iako je rođen u Harkovu u Ukrajini, srpsko državljanstvo po ubrzanoj proceduri mogao dobiti kao "stranac na privremenom radu u Srbiji", i to na prijedlog resornog ministarstva, a u ovom slučaju to bi bilo ministarstvo energetike. O prijedlogu potom odlučuje vlada.

Kurčenku je inače nakon pada bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča u ožujku ove godine Europska unija zamrznula sredstva, na što je Kurčenko rekao da je pošten ukrajinski biznismen. Blic piše kako je nakon promjene vlasti napustio Ukrajinu i, kako mu je Bjelorusija odbila gostoprimstvo, otišao u Moskvu.

>> Putin: Smanjit ćemo isporuku Europi ukrade li Ukrajina plin

>> 'Želimo i EU i Rusiju i to nam omogućite jer ne znate kakvi su Srbi'

Komentara 14

DA
daniloobradoviic
10:42 21.11.2014.

Srbija pokusava igrat dvostruku ulogu .Blefiranje nije isplativo .

TA
takitako
14:26 21.11.2014.

tako ce taj ruski ukrajinac,da zavara zapad i eu, posto ce moci da i dalje koristi poslove kao do prije embarga sa strane zapada za ukrajince biznismene koji su krivi za krizu u ukrajini..i srbija misli da to zapad nece da sazna

RA
ranko75
20:51 21.11.2014.

Kurčenko je ukrainsko prezime, njihova prezimena zavrsavaju u vecini slucajeva na "ko" ili "uk" ili "juk". Vjerojatno je covjek pro ruski orijentiran,cim se nije uklopio sa novom vlascu, a trazi gostoprimstvo u Belorusiji,Rusiji,Srbiji,znaci da je sigurno pravoslavac. Prezime mu je dobro i Srbiji takvi trebaju. Da je Pizdulovic ne bi bio interesantan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije