Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OFENZIVA NA MJESTU ZLOČINA

Ukrajinska vojska napala gradove gdje je srušen avion 1129

Ukraine's President Petro Poroshenko aims the weapon of an armoured vehicle during his visit to a demonstration of new weapons for the Ukrainian armed forces at a military base outside Kiev July 26, 2014. Picture taken July 26, 2014. REUTERS/Mykhailo Mark
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.07.2014.
u 07:22

Nizozemski eksperti su se povukli s terena jer na području gdje je olupina bjesne teške borbe vojske i proruskih separatista

Ukrajinska vojska nastavlja ofenzivu za povrat teritorija koji kontroliraju proruski separatisti, a borbe se trenutačno vode i nedaleko od mjesta gdje je početkom mjeseca oboren zrakoplov Malaysia Airlinesa MH17.

– Vojne postrojbe već su ušle u gradove Šahtarsk i Torez, a radimo na prodoru u mjesta Pervomajsk i Sniznop – potvrdilo je zapovjedništvo ukrajinske vojske u Kijevu. Da je ukrajinska strana zauzela dio područja na kojemu se nalaze ostaci zrakoplova koji je letio između Amsterdama i Kuala Lumpura, potvrdio je i jedan od vođa separatista Vladimir Antjufev. Zbog vrlo žestokih borbi koje trenutačno bjesne na području na kojem je olupina, prekinuta je i međunarodna istraga. S terena su se povukli nizozemski istražitelji koji su do sada uspjeli utvrditi da je zrakoplov pao zbog brze dekompresije nastale probojem trupa velikim brojem šrapnela. Protuzrakoplovna raketa eksplodirala je sa zadnje desne strane letjelice probivši trup na nekoliko stotina mjesta. Vjeruje se kako na mjestu nesreće koje nije detaljno pretraženo još postoji ljudskih ostataka koji potječu od putnika iz aviona. Forenzičari će nastaviti posao nakon što se situacija smiri ma pod čijom kontrolom to područje bude nakon borbi.

>> Ukrajinski predsjednik osobno isprobao novu snajpersku pušku

Komentara 9

PL
@ploto@
11:43 29.07.2014.

Po nosu se terrorist prepoznaje.

ST
stomugromova
10:05 29.07.2014.

Na naslovnici na tenku,terorist Petro Waltzman-Poroshenko,još jedan od cionista koji je skrio svoje pravo prezime i porijeklo da bi se lakše infiltrirao među prave Ukrajince.

ST
stomugromova
10:01 29.07.2014.

Hunta iz Kieva je na svaki način sprečavala dolazak istražiteljskog ekspertnog tima.Zašto ? Zato da mogu uništiti dokaze pada aviona,za što su zapadni procionistički mediji stalno optuživali pobunjenike da oni to zapravo rade. Ovaj napad je pokušaj uništenja dokaza naa mjestu pada zrakoplova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije