Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI ABOLIRANI

Ukrajinka Savčenko bit će razmijenjena za ruske vojnike

Nadežda Savčenko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.05.2016.
u 13:32

Rusi su zajedno s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom na letu za ruski grad Rostov na Donu

Ukrajina je abolirala dvojicu zatočenih Rusa koji će biti razmjenjeni s ukrajinskom pilotkinjom Nadeždom Savčenko, objavio je danas izvor upoznat s razmjenom.

Rusi su zajedno s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom na letu za ruski grad Rostov na Donu, prenosi agencija Interfax.

Isti izvor potvrdio je i da je Savčenko u zrakoplovu koji se iz Rusije vraća u Ukrajinu.

"Vraćaju se", rekao je izvor potvrdivši da je na letu Savčenko.

Ruski sud osudio je Savčenko na 22 godina zatvora, nakon što ju je okivio za umiješanost u ubojstvo dvojice ruskih novinara tijekom separatističkog sukoba u istočnoj Ukrajini. Ona je negirala bilo kakvu umiješanost.

Nadeždu Savčenko (34) u Ukrajini smatraju nacionalnom heroinom i simbolom otpora Rusiji koja je anektirala Krimski poluotok u ožujku 2014. godine i poduprla separatističke pobunjenike u istočnoj Ukrajini.

No, mnogi u Rusiji vide Savčenko kao ukrajinsku nacionalistkinju čije su ruke okrvavljene stradanjem civila. Zarobile su je pro-ruske snage u istočnoj Ukrajini u lipnju 2014., na vrhuncu borbe između ukrajinskih snaga i separatista.

Porošenko je nedavno rekao da je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom postigao okvir za dogovor o oslobađanju Nadežde Savčenko iz zatvora.

Izricanje kazne za dvojicu zarobljenih ruskih vojnika u Ukrajini ranije ovog mjeseca potaknulo je nagađanja da bi oni mogli biti zamijenjeni za Nadeždu Savčenko.

Komentara 13

Avatar zong
zong
14:16 25.05.2016.

A vidi pogleda... bistar, razuman,....

ZB
Zbegecani
13:53 25.05.2016.

Mrebali su je po kratkom postupku al ajde...

OK
okvarbudovič
17:03 25.05.2016.

ovu ne osloboditi niti pod koju cjenu,slika i prilika pravog monstruma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije