Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška iz donbassa

Ukrajinci Škotima: Ovo vam je prilika, iskoristite je!

Donbas,podrška Škotskoj
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
18.09.2014.
u 13:46

Dok se diljem Škotske danas održava sudbonosni referendum, u Donbassu se okupila grupa Ukrajinaca koja je, oboružana škotskim nacionalnim obilježjima i transparentima, izrazila podršku onim Škotima koji će danas na biralištima zaokružiti ''da''

Podrška Škotima koji se zalažu za samostalnost stiže iz svih dijelova Europe, a naročito je intenzivna u onim regijama koje i same sanjaju neovisnost ili su se u posljednjim desetljećima poput Hrvatske izborile za nju. Dok se diljem Škotske danas održava sudbonosni referendum, u Donbassu se okupila grupa Ukrajinaca i, oboružana škotskim nacionalnim obilježjima i transparentima, izrazila podršku onim Škotima koji će danas na biralištima zaokružiti ''da''.

- Stojimo ovdje da bismo poduprli referendum koji se održava u Škotskoj. Drago mi je što su ga konačno održali. Dugo su sanjali o njemu i sada im se želja ostvarila. Nadam se da će sada ostvariti sve ono čemu su se nadali jer, mislim, ovu priliku neće ponovo dobiti - kazao je muškarac koji se predstavio kao Alli. Njegov sugrađanin Nikolai kaže da je najvažnije što se u Škotskoj neće ponoviti ukrajinski scenarij.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

- Čestitam im i podržavam ih. Oni su ovo čekali stoljećima i to je jako važno za njih - rekao je. Pavel Shibudko ističe da se Škoti dugo borili za slobodu i da danas imaju priliku koju je nezamislivo propustiti.

- Mislimo da Škotska, koja je u centru Europe i u kojoj nema opasnosti od vojne akcije kao u Donbasu, mora ustati za svoju slobodu. Mi ne odustajemo, a gubimo ljude svaki dan - podsjetio je Shibudko.

>>Prve izlazne ankete: U tijesnoj borbi Škotska ostaje u Britaniji!

>>Ignorirao referendum: Cameron je postao britanski George Bush

Komentara 7

NI
nicolatesla
14:38 18.09.2014.

Pa Donbass su Ruski separatisti ne huligani sa Maidana. Dakle oni daju podrsku Skotima, ne Kijev.

KD
Knez Drpimir
14:43 18.09.2014.

Proruski pobunjenici zele neovisnost na nacin da se prikljuce Rusiji koja ce vladati njima i zato podrzavaju dio Skota koji se zeli odvojiti od drzave daleko bogatije od Rusije? I podrska takvih likova se prenosi?

BM
Boris Markovic
14:29 18.09.2014.

Ukrajinci iz vlastitoga iskustva znaju kak je dobro bit neovisan. Nikgdar im je bilo bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije