Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo miču topništvo

Ukrajina počela povlačiti teško oružje s prve crte bojišnice

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2015.
u 15:48

Prvo će povući topništvo od 100 mm kalibra, a sve će pratiti promatrači OESS-a

Ukrajina je najavila povlačenje teškog oružja s prve crte bojišnice na istoku te zemlje, a što je uslijedilo nakon potpisanog mirovnog sporazuma, rekao je ministar obrane, piše BBC.

Prvo će povući topništvo od 100 mm kalibra, a sve će pratiti promatrači OESS-a.

Proruski pobunjenici još su ranije najavili povlačenje svog naoružanja, no to promatrači nisu potvrdili.

U ratu koji je počeo na istoku Ukrajine prošloga travnja poginulo je prema UN-u ukupno 5.800 ljudi iako se vjeruje kako je stvarna brojka zapravo puno veća.

>> Vladimir Putin: Rat s Ukrajinom nije vjerojatan

Komentara 4

Avatar reference
reference
17:14 26.02.2015.

a gledam I ove youtube, ovi prorusi su vojno jaci od hrvatske. ja mislim da bi sprzili rvacku za 24 sata.

Avatar kliker
kliker
19:42 26.02.2015.

NEMA SMIRIVANJA: Ukrajinska armija udara po Gorlovki............ DNR – Ukrajinska artiljerija je sinoć otpočela, a danas nastavila, udare po pozicijama armije DNR u gradu Gorlovka i okolini. Kako piše agencija Novorosinform, prema izveštajima sa prvih linija fronta, ukrajinska armija nijea nije pomerila teško naoružanje i praktično je artiljerija na istim pozicijama kao u punoj vojnoj gotovosti. Štab armije DNR je osudio napade ukrajinske artiljerije i okarakterisao ih kao grubo kršenje Minskog dogovora. Agencija Novorosinform javlja da su u reonu grada Gorlovka primećena i pojačanja ukrajinske vojske u vidu novih tenkovskih jedinica. I armija DNR i armija LNR su otpočele povlačenje teškog naoružanja sa prvih linija fronta, a armija Luganska je uklonila čak 80% teškog naoružanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije