Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATALONIJA

Uhićeno osam osoba povezanih s najkrvavijim terorističkim napadom koji je pogodio Belgiju

španjolska, uhićenje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.04.2017.
u 11:33

U operaciji započetoj u 4,30 sati ujutro pretraženo je dvanaest lokacija, priopćila je policija.

Policija u španjolskoj sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji uhitila je u utorak osam osoba u “anti-džihadističkoj akciji” sumnjajući da su povezane s terorističkim napadom u Bruxellesu u ožujku prošle godine u kojem je poginulo 35 osoba.

U operaciji započetoj u 4,30 sati ujutro pretraženo je dvanaest lokacija, priopćila je policija. Stanovi su pretraženi u glavnom gradu Barceloni te mjestima L'Hospitalet de Llobregatu, Santa Coloma de Gramenetu, Cornelli, Masquefi i Ripolletu.

“Različite indicije pokazuju direktnu povezanost uhićenih osoba i terorističkih džihadističkih skupina", navela je policija u priopćenju. Identitet privedenih nije otkriven a šef katalonske policije Josep Lluís Trapero rekao je su osobe u dobi od 31 do 39 godina marokanskog porijekla koje neko vrijeme žive u Kataloniji. “Od ranije su registrirani, neki od njih su povezani s trgovinom drogom. U Kataloniji nisu djelovali no mogli su se kretati Europom", izjavio je.

Četvoricu od njih policija povezuje s bombaškim napadom na aerodromu Zaventem u Bruxellesu te podzemnoj željezničkoj postaji Maelbeek 22. ožujka 2016. a preostalu četvoricu smatra pripadnicima terorističkih skupina.

Akcija koja je još uvijek u tijeku uslijedila je nakon osam mjeseci duge istrage i suradnje s belgijskom policijom. Katalonska policija rekla je kako su joj pomogle informacije građana.Novine El Mundo, pozivajući se na izvor u istrazi, pišu kako je policija pronašla i oružje.

>> Belgija danas obilježava prvu obljetnicu najgorih atentata u svojoj povijesti

>> Uhićen muškarac koji je vozilom pokušao uletjeti među mnoštvo

Komentara 3

GE
geez
13:45 25.04.2017.

ubijeno, ne poginulo

ZI
zimerman
17:15 25.04.2017.

Ja mislim da su uhiceni samo zato sto su muslimani . Ova netrpeljivost prema religiji mira ( islamu) treba da prestane.

CE
centirion
04:20 26.04.2017.

"Religija mira"! Nije mi jasno šta oni uopče hoće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije