Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u Turskoj

Uhićeno još 11 osoba zbog napada u Istanbulu, sumnja se da su povezani s ISIL-om

samoubojstvo, bomba, turska
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2016.
u 11:35

Broj uhićenih koji se povezuju s napadom u istanbulskoj zračnoj luci popeo s na 24

Turska policija uhitila je 11 stranaca osumnjičenih da su pripadnici ćelije Islamske države u Istanbulu, povezani s bombašima samoubojicama koji su izveli napad ovog tjedna u istanbulskoj glavnoj zračnoj luci, javlja televizijska postaja Haberturk. Uhićenjima koja su u zoru izvele policijske interventne snage u četvrti Basaksehir na europskoj strani grada, broj osoba uhićenih u okviru istrage popeo se na 24. Policijski glasnogovornik nije mogao potvrditi to izvješće.

Smrtno stradale 44 osobe

Tri bombaša samoubojice za koje se vjeruje da su pripadali Islamskoj državi usmrtilo je, po novim podacima, 44 osobe u napadu na istanbulsku zračnu luku. Radilo se o državljanima Rusije, Uzbekistana i Kirgistana.

Podsjetimo, samoubilački atentat izveden je u utorak navečer u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk u Istanbulu. Trojica muškaraca napala su terminal za dolaske u utorak oko 9.30 sati.

Samoubojice su prvo otvorile nasumičnu vatru, a potom se raznijeli eksplozivom. Jedan od napadača eksploziv je aktivirao na sigurnosnoj kontroli unutar terminala, drugi ispred ulaza na terminal, a treći na parkiralištu. Do aerodroma su došli taksijima. Turski ministar pravosuđa rekao je da se radio o dobro usklađenom napadu.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan snažno je osudio teroristički napad u Istanbulu te zatražio odlučni globalni odgovor kada se radi o borbi protiv terorističkih skupina.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Zločinac_Tito
Zločinac_Tito
19:17 01.07.2016.

Prije da su povezani sa Rusijom !

CE
centirion
15:59 01.07.2016.

You can learn from Israel how to protect your country ! God Bless Israel!

CE
centirion
15:57 01.07.2016.

God Bless Izrael !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije