Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Široki brijeg

Uhićenje Zdravka Mamića ubrzalo odluku da mu damo ulicu u Ljutom Dolcu

ulica zdravka mamića široki brijeg
Foto: Zoran Grizelj/Većernji list
1/2
09.08.2015.
u 22:00

Mamić je priskrbio ugovor po kojem širokobriješka škola nogometa godišnje dobiva 120 tisuća eura od Dinama, kažu mještani

        Svako malo Zdravko Mamić dođe u središte zanimanja Hercegovaca, Širokobriježana posebice, i tako godinama. Zadnjih mjeseci izvršni predsjednik GNK Dinama “na jelovniku” je bez prekida. Najprije je tema bio kada je s bratom Zoranom dospio u pritvor, a onda kada su stanovnici pitomoga sela Ljuti Dolac glavnu ulicu u selu na ushit jednih i zgražanje drugih nazvali Ulica Zdravka Mamića.

Ima i protivnika

I konačno kada je Gradsko vijeće Širokoga Brijega donijelo odluku o dodjeli Zlatne plakete “Grb grada Širokoga Brijega” Zdravku Mamiću na prijedlog NK Široki Brijeg.

– Znao sam da će biti oprečnih mišljenja. Po meni, gospodin Mamić nagradu je potpuno zaslužio jer je dao golem doprinos razvoju sporta, poglavito nogometa. Recimo, Zdravkovom zaslugom škola nogometa NK Široki Brijeg godišnje dobije od GNK Dinama 120.000 eura na temelju desetogodišnjeg ugovora, po kojemu Dinamo ima pravo prvokupa nadarenih mladih nogometaša Širokoga. Možda nekima dodjeljivanje nagrade Mamiću smeta i ne odgovara, ali to je njihov problem – rekao nam je Miro Kraljević, gradonačelnik Širokoga Brijega, grada gdje Dinamo ima armiju odanih navijača, iskrenih i žestokih.

Zna to i Mamić, koji je jednom ispričao kako su u “olovna vremena” širokobriješki navijači pjevali s tribina:“Oj, Dinamo, tko udari na te, sa Lištice pucat će granate...” Mamić to nije zaboravio.Jedno od najčvršćih Dinamovih uporišta je i Ljuti Dolac, u kojem je Mamić i dobio svoju ulicu. Stanko Miličević Učo, jedan od inicijatora imenovanja ulice, tvrdi:

– Nije ta ideja nova niti se rodila iz prosvjeda zbog uhićenja braće Mamić. Palo nam je to na pamet još kada je Ivan Peko otišao u Dinamo. Još smo lani napravili ploče s natpisom “Ulica Zdravka Mamića”, a postavili ih 26. srpnja, na blagdan sv. Ane, zaštitnice župe Ljuti Dolac. U redu, uhićenje braće Mamić ipak je bilo vjetar u leđa pri realizaciji ideje, priznaje Učo.

Nogometno selo

U Ljutom Dolcu puno je više dinamovaca nego hajdukovaca, ali smo ponosni što imamo i njihovu podršku u imenovanju ulice, kaže Franjo Miličević, čiji je sin Hrvoje imao zapaženu ulogu u Zrinjskom.

– Svi smo mi jedna momčad i svi smo za Mamića. A selo s ovoliko istaknutih igrača teško ćete igdje naći – rekla nam je Mara Miličević, Hrvojeva baka. Za 12. kolovoza zakazana je svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega u povodu 15. kolovoza, Dana grada Širokoga Brijega. Uz ostale, uputili su poziv i Zdravku Mamiću da primi priznanje i uveliča slavlje.

– Bit će nam neobično drago ako dođe – kaže gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević.     

>> Zlatna plaketa grada Širokog Brijega pripast će Zdravku Mamiću

Komentara 46

Avatar pivapivic
pivapivic
22:51 09.08.2015.

Mogli ste ga odmah proglasiti svecem zaštitnikom sporta novca i nogometa

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:57 10.08.2015.

Zdravko Mamić je naš spretan i poduzetan pravi hrvat i idol nacije koji nije cijenjen samo doma na sjeveru balkana nego i dolje u našoj izvornoj otađbini Hercegovini..

DU
Deleted user
00:10 10.08.2015.

ima ih dosta koji bi za svoje "zasluge" trebali dobiti ulicu u nekoj hercegovačkoj selendri ... i ćeliju u Remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije