Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeno 11 osoba

Uhićeni Srbi koji su pratili svaki Đukanovićev korak

Podgorica
Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic
1/2
26.10.2016.
u 14:00

Nejasno je i dalje zašto se sve to dogodilo baš pred same izbore, gdje je oružje koje se spominje, tko je nalogodavac…

U zadnjih 25 godina, odnosno od raspada bivše države, međusobni odnosi Srbije i Crne Gore kretali su se od idiličnih, kada su bili u sastavu jedne države, preko onih koji bi se nazvali prijateljskima, pa do razmjene međusobnih optužbi. Svih tih godina u vrhu crnogorske vlasti bio je Milo Đukanović, dok su se u Srbiji režimi i premijeri mijenjali. Najnoviji događaji, a prije svega uhićenje srpskog policijskog generala Bratislava Dikića dan prije održavanja parlamentarnih izbora prijete da te odnose dodatno zahlade.

Pronašli novac i uniforme

Dikić je sa skupinom od 20-ak osoba optužen da je planirao izazivanje nereda na dan izbora, a spominje se i da su bili naoružani. Crnogorsko tužiteljstvo tereti ih da su pripremali terorističke napade na institucije, ubijanje civila, kao i uhićenje premijera Mile Đukanovića. S više strana mogu se čuti i razmišljanja kako se Srbija tako željela umiješati u unutarnje stvari Crne Gore i Podgorice gdje se više slijepo ne provode zahtjevi Beograda. Isto tako mogu su čuti i razmišljanja kako je cilj bio onemogućiti željeni ulazak Crne Gore u NATO. Međutim, odmah se čulo i kako je sve farsa u cilju da Milo Đukanović zadrži vlast. Komentirajući sva ta događanja, srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je da su u Beogradu uhićene neke osobe povezane s događajima u Crnoj Gori kao i da su kod njih pronašli novac i uniforme.

– Postoje nepobitni dokazi da su određene osobe, i to nisu radili ovi koji su uhićeni, pratile put kretanja premijera Crne Gore Mile Đukanovića svakodnevno, u svakoj sekundi, i izvještavali o tome druge osobe koje su trebale postupiti po tome. Đukanović je praćen „najsuvremenijim uređajima“. Dobra je vijest da u svemu nismo naišli dokaz o umiješanosti bilo kojeg političara iz Srbije ili iz Crne Gore – rekao je Vučić navodeći da država ima mnogo više podataka poput direktnih priznanja, fotografija i snimaka.

Ubrzo poslije uhićenja Dikića i ostalih potpredsjednik crnogorske vlade Duško Marković izjavio je kako iza svega ne stoji Srbija kao država.

‘Nikad se neće doznati’

– Prema informacijama kojima raspolaže crnogorska vlada, uhićena skupina srpskih državljana nije povezana s vlastima Republike Srbije, njenim dužnosnicima ili bilo kojom institucijom – rekao je Marković.

Specijalni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije Crne Gore Milivoje Katnić rekao je kako bi ta država bila zavijena u crno kao nikada u povijesti da je uspio teroristički plan te da je planiran nezapamćen užas i prolijevanje krvi.

Govoreći o događajima koji su izazvali veliku uznemirenost građana, crnogorski slobodni novinar Veseljko Koprivica rekao je kako je u cijelom događaju do danas niz ključnih pitanja ostao bez odgovora.

– Nejasno je i dalje zašto se sve to dogodilo baš pred same izbore, gdje je oružje koje se spominje, tko je nalogodavac… Nije jasno ni kako to da teroriste uhićuje obična policija, a ne antiteroristička jedinica. Očigledno je da je nešto bilo, ali ne zna se što, a bojim se da se neće ni doznati – rekao je Koprivica.

> > Vučić: U Srbiji su uhićene osobe zbog ilegalnih aktivnosti prema Crnoj Gori

Komentara 19

VE
velikazmija
17:19 26.10.2016.

imena može li da vidimo ima li koji poznat- iz agresije na hrvatsku-

Avatar dobry
dobry
20:24 26.10.2016.

Na djelu je državni terorizam jedne države na teritoriju druge države, sa određenim političkim ciljem- spriječiti ulazak te države u NATO pakt za interes treće države...

IB
ibiza
14:38 26.10.2016.

nista novo, srpska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije