Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u Španjolskoj

Uhićena dva muškarca i žena: Novačili radikale i slali ih u redove Islamske države

Španjolska policija
Reuters/PIXSELL
28.11.2015.
u 17:50

Od početka godine u Španjolskoj je uhićeno 68 osoba osumnjičenih za podupiranje Islamske države koja je preuzela odgovornost za napade u Parizu u kojima je ovaj mjesec ubijeno 130 osoba.

Španjolska policija uhitila je u subotu dva muškarca i jednu ženu u Barceloni i Granollersu pod sumnjom da su novačili radikale te ih slali u redove Islamske države, priopćio je španjolski ministar unutarnjih poslova Jorge Fernández Díaz, 23 dana uoči parlamentarnih izbora u Španjolskoj.

Od početka godine u Španjolskoj je uhićeno 68 osoba osumnjičenih za podupiranje Islamske države koja je preuzela odgovornost za napade u Parizu u kojima je ovaj mjesec ubijeno 130 osoba. Policijska akcija počela je u šest sati ujutro u centru Barcelone gdje su agenti upali u stan u kojem su se nalazila dvojica muškaraca starih 32 i 42 godine porijeklom iz marokanske luke Tanger. Oko 30 policajaca sudjelovalo je u akciji te sada pretražuju računala uhićenih sumnjajući da su preko društvenih mreža širili džihadističke ideje te novačili ljude za odlazak u Siriju i druga žarišta.

 U 30 kilometara udaljenom Granollersu istovremeno je uhićena 24-godišnja djevojka, koju su agenti navodno nadgledali nekoliko dana, i koja je u stanu već imala spremljenu torbu. Privođenja u subotu drugo su uhićenje u Španjolskoj nakon napada na Pariz.

>>Teroristi u pariškim napadima koristili kalašnjikove iz Srbije

>>Raketa raznijela ISIL-ovca dok je snimao propagandni video

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije