Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVO PONAŠANJE

Uhićen jer je u autu kod Bijele kuće imao pušku i nož

R. J. Kapheim
Foto: Screenshot Youtube
1/2
20.11.2014.
u 08:44

R. J. Kapheim (41) autom je prešao 1300 km jer mu je netko rekao da dođe do Bijele kuće

Muškarac iz savezne američke države Iowa jučer je uhićen nakon što je Tajna služba u njegovom automobilu parkiranom blizu Bijele kuće pronašla pušku i streljivo, prenosi Washington Post.

R. J. Kapheim (41) prišao je tajnom agentu i rekao da mu je netko u njegovom gradu Davenportu rekao da dođe do Bijele kuće, pa se svojim VW Passatom dovezao ondje. Riječ je, inače, o udaljenosti od oko 1300 km.

Glasnogovornica Nicole Mainor rekla je da Kapheim nije djelovao prijeteće, ali je njegovo ponašanje izgledalo sumnjivo, prenosi ABC News. U autu su mu pronašli pušku i više od 40 komada streljiva, kao i nož dug 15-ak centimetara.

 

Kapheim je optužen zbog posjedovanja neregistriranog oružja, a moguće je da će biti optužen za još neka djela.

Tajna služba inače je u posljednje vrijeme na udaru kritika zbog niza teških sigurnosnih propusta, pa se tako u rujnu jedan nožem naoružan Teksašanin uspeo preko ograde i ušao duboko u Bijelu kuću. Neki su dužnosnici osiguranja navodno mislili da će ga u ulasku spriječiti gusto grmlje, a neki su se iznenadili što je prošao kroz vrata koja nisu bila zaključana.

>> Sigurnosni propust: 'Nepozvani gost' preskočio ogradu Bijele kuće

>> David Cameron napadnut usred dana! Uljez zaobišao osiguranje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije