Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
52:39

Udar na demokraciju – Trump ne zna hoće li priznati rezultate izbora

Debata Trump Clinton
Foto: Reuters
1/4
21.10.2016.
u 13:52

Ti si marioneta. Putin te nadmudrio na svim područjima – kazao je Trump dodavši da ne bi bilo loše biti prijatelj s Rusijom

Hillary Clinton i Donald Trump u trećem i posljednjem predsjedničkom TV sučeljavanju u noći na četvrtak iznenađujuće puno govorili su o bitnim stvarima – političkim programima i stajalištima o nekim važnim pitanjima u američkom društvu poput imigracije, prava na posjedovanje oružja ili prava na pobačaj, ali i o vanjskoj politici.

Ni ovaj put uvreda s Trumpove strane nije manjkalo, no imao je puno bolju kontrolu nad svojom eksplozivnom naravi pa su mnogi komentatori zaključili da je ovo bilo njegovo najbolje sučeljavanje do sada.

No nije propustio Hillary Clinton nazvati zlom ženom. Ona mu je uzvratila nazvavši ga Putinovom marionetom.

– Ti si marioneta. Putin te nadmudrio na svim područjima – kazao je Trump dodavši da ne bi bilo loše biti prijatelj s Rusijom.

Iako je ova debata s Trumpove strane bila kultiviranija od prethodnih dviju, ona je otkrila kolika se količina ludosti u osnovi krije u Trumpovim političkim idejama i u razmišljanjima o problemima američkog društva.

A kada ga je moderator TV mreže Fox Chris Wallace upitao hoće li poštovati tradiciju mirnog prijenosa vlasti 240 godina stare demokracije, Trump je odbio potvrditi hoće li ili neće priznati rezultate izbora naglašavajući kako će, kad je o tome riječ, i svoju protivnicu i cijelu naciju držati u napetosti, što je u velikoj mjeri zgrozilo Hillary Clinton koja je ovo njegovo igranje s rezultatima izbora, demokracijom i budućnošću nacije nazvala zastrašujućim.

– Kada nije dobio nagradu Emmy za svoj TV show tri godine zaredom, rekao je da su te nagrade namještene – kazala je Clinton, na što je Trump odgovorio da je on tu nagradu tada zaslužio i da ju je trebao dobiti.

Usprkos svemu ankete među gledateljima sučeljavanja koje je proveo CNN pokazale su da je Clinton s 52 posto podrške gledatelja pobjednica ove debate, a da je Trumpa pobjednikom proglasilo 39 posto gledatelja.

No značajnije od istraživanja koje je proveo CNN jest ono koje je proveo portal Beritbart.com, čiji je direktor jedan od šefova Trumpova predizbornog stožera. Upravo Breitbart Trumpa je proglasio gubitnikom ovog sučeljavanja, što bi moglo značiti da on gubi i podršku onih koji su mu je do sada bezrezervno i bezuvjetno davali.

Iako ovo nije bio najbolji nastup Hillary Clinton, tijekom sučeljavanja bilo je itekako jasno da ga je ona posvetila pridobivanju ženskog biračkog tijela.

>> Trump je Clinton optužio da mu je namjestila optužbe za seksualne napade, H. Clinton: On ocrnjuje i ponižava našu demokraciju

Komentara 11

LI
lixeGZ
15:20 21.10.2016.

trump budući predsjednik je u pravu. demokracija, demokratski izbori gdje to ima, kaj je to ? sve iz interesa namješteno iz masonskih loža ! a ova clintonica se našla na slici zinuti...... bilo bi joj bolje da si je mužu zinula, nego kaj je to umjesto nje obavljala monika.

Avatar lvan12
lvan12
18:43 21.10.2016.

Udar na zdrav razum! - članci poput ovoga...

Avatar Prosenjak
Prosenjak
21:11 21.10.2016.

Gledao sam sučeljavanje, Trump je razbio ove bolesnu Sorosevku ko kantu. Soros opet bifla ankete u svoju korist, ali opet bi mogao ostati bez pobjede, kao što mu se dogodilo u Izraelu i Britaniji. Volio bih da Trump pobjedi nego da mi netko da deset tisuća kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije