Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U KOREJI

Uhićen kapetan potonulog trajekta koji je među prvima napustio brod

trajekt
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
18.04.2014.
u 22:09

Zamjenik ravnatelja Kang Min-gyu (52) nestao je u četvrtak

Nedugo nakon što se ubio se zamjenik ravnatelja južnokorejske srednje škole koja je stotine svojih učenika povela na izlet trajektom koji je završio katastrofom, objavljeno je i kako su južnokorejske vlasti uhitile kapetana broda, 69-godišnjeg Lee Jun-seoka koji je među prvima napustio brod,  javlja Wall Street Journal.

Ranije je objavljeno kako je lokalni sud izdao naloge za uhićenje kapetana i dva člana posade.

Zamjenik ravnatelja Kang Min-gyu (52) nestao je u četvrtak. Objesio se na drvo izvan teretane u obalnom gradu Jindu, gdje su se okupili rođaci nestalih putnika. Policija je izvijestila kako Kang nije ostavio poruku te da su ga počeli tražiti nakon što je kolega nastavnik prijavio njegov nestanak. Kang je također bio na trajektu te je spašen nakon prevrtanja.

U međuvremenu ronioci i dalje pokušavaju pronaći nestale putnike, no to im otežavaju jaka plima i mutna voda. Prijatelji i obitelji nestalih okupljaju se kod škole u Ansanu, industrijskog grada kod Seoula, dok školski kolege po stolovima, pločama i prozorima ostavljaju poruke u kojima mole za povratak svojih prijatelja.

"Vidjet ću te opet, reći ću ti da te volim jer ti to nisam dovoljno govorio", piše na jednoj poruci.

Istražuju se razlozi ove morske nesreće, najgore u Južnoj Koreji u posljednjoj 21 godini. Kao mogućnosti navode se nemar posade, problemi s teretom i strukturalni defekti, iako izgleda da je brod prošao sve sigurnosne testove. Kapetan broda Lee Joon-seok (69) također se našao na udaru kritika nakon što su svjedoci rekli da je bio među prvima koji su pobjegli s tonućeg broda.

>> Poruka s tonućeg trajekta: 'Mama, zadnji put ti mogu reći – volim te!'

>> Pogledajte dramatičnu akciju spašavanja s prevrnutog trajekta

Komentara 4

BA
baniček
13:52 18.04.2014.

i naš brod kojeg voze vlastodršci je počeo odavno tonuti, ali uskoro će i oni napustiti isti...ali oni bar imaju pobjeći na sigurno, a mi ostajemo na dnu broda. nema nam spasa. uredi državnih službi su već danas zatvoreni od 12 sati, pitanje dal su uopće šta i radili. ništa od svega.

Avatar beliorao
beliorao
13:44 18.04.2014.

Zamenik je je po meni tu najmanje kriv

OB
Objektivno...
08:33 19.04.2014.

Jel i ovaj imao ljubavnicu na brodu ko onaj Talijan sa Costa Concordije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije