Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice

Ubio se 20. čovjek u BiH koji je imao kredit u švicarskim francima

franak
Foto: Thinkstock
09.02.2015.
u 10:33

“Trenutačno djeca”, kako kaže Duraković “stradalog člana ne dopuštaju da se s njegovim imenom izlazi u javnost, ali se nadam da ćemo suglasnost od obitelji dobiti sljedećih dana da se izađe i s imenom 20. žrtve Hypo banke i bosanskohercegovačkih institucija

Prije četiri dana vješanjem je izvršio samoubojstvo 20. klijent kredita u švicarskim francima iz središnje Bosne, priopćio je Kemal Duraković, predsjednik Udruge "Švicarac" koja okuplja kreditne dužnike u francima. “Trenutačno djeca”, kako kaže Duraković “stradalog člana ne dopuštaju da se s njegovim imenom izlazi u javnost, ali se nadam da ćemo suglasnost od obitelji dobiti sljedećih dana da se izađe i s imenom 20. žrtve Hypo banke i bosanskohercegovačkih institucija”.

Gašenje računa u banci

Na sastanku Udruge "Švicarac" odlučeno je da se obustave daljnje uplate rata do dolaska novih vlasnika Hypo banke u lipnju ove godine, ili stečaja, ili likvidacije banke. Novac od rata klijenata kredita treba deponirati na račune drugih banaka, sačekati lipanj 2015. jer je, kako ističu, “očito da s dosadašnjom strukturom zaposlenika Hypo banke i njihovih pomagača, bh. satelita, nema dogovora. Ne žele dogovor, a to će ih na kraju utakmice financijski stajati”.

Nezakoniti rad banke

Udruga "Švicarac" traži gašenje svih tekućih računa, računa tvrtki, štednje u Hypo banci i klijenata kredita i njihovih članova obitelji, prijatelja... Traže od vlasti da utvrdi jesu li krediti u francima davani na zakonit način, traže stav i mišljenje Konkurencijskog vijeća BiH o ugovorima kredita vezanih uz franak. “Hypo banka nam je nametnula ovaj rat i udar na naše obitelji. Nažalost, mi smo prinuđeni prihvatiti rat iz kojeg ćemo sigurno izići kao pobjednici, a Hypo banka poražena strana”, poručuju iz Udruge "Švicarac". Oni čekaju formiranje vlasti od koje će tražiti žurne mjere zaštite.

>> Većina građana podržava odluku Vlade da zamrzne tečaj švicarca

>> Udruga Franak dobila mjesto u radnoj skupini za slučajeve kredita u švicarcima

Komentara 11

LU
lukateli1
11:01 09.02.2015.

Diners, ja imam drugi zakljucak, malo drugaciji od tvog! Dignes dugorocni kredit i onda pocnes plakat da ga ne mozes otplacivat, te ga prestanes otplacivat i trazis od drzave da te spasava, jer, kao, ti nisi znao da moras otplacivat kredit prema uvjetima napisanima u ugovoru koji si ti potpisao!

DI
Diners
10:47 09.02.2015.

Zaključak: Digneš dugoročni kredit i cijelo vrijeme ti je omča oko vrata! Žao mi je tih ljudi.Prokleti bankarski masoni od do jučer normalnih ljudi pravite suicidalne osobe!avite suicidalne osobe!

LE
lenger
11:48 09.02.2015.

Obadvoje ste u pravu: problem je u tome sto banke "prodaju" kredite za koje unaprijed znaju da si narod ne moze priustiti, a narod kao narod uzme sto mu se da ne razmisljajuci o sutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije