Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egipat

Ubijeno 15 osoba u sukobima građana i policije

egipat prosvjedi
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
26.01.2015.
u 07:21

Bio je to najkrvaviji dan otkako je Fatah al-Sisi preuzeo dužnost predsjednika u lipnju 2014. godine

U Egiptu je jučer ubijeno 15 osoba i ranjeno najmanje 30 u sukobima između sudionika skupa i policije u Kairu, na dan kada se obilježavala četvrta obljetnica pobune iz 2011. godine kojom je Hosni Mubarak svrgnut s vlasti, piše Reuters. U središtu Kaira policija je pucala iz sačmarica i suzavcem pokušala rastjerati stotine prosvjednika koji su izvikivali slogane protiv islamista i novih vlasti te pokušali ući na trg Tahrir, središte pobune u 2011.

Na sjeveru Kaira je u sličnim okršajima ubijen policajac, javilo je ministarstvo unutarnjih poslova, mada se još ne zna je li policajac među jedanaest žrtava o kojima su izvijestili državni mediji.

U povodu obljetnice narodne pobune iz 2011., pristaše islamističkog predsjednika Muhameda Mursija, kojeg je vojska svrgnula u srpnju 2013., pozvali su na prosvjede protiv sadašnjeg predsjednika Abdela Fataha al-Sisija. Bio je to najkrvaviji dan otkako je Fatah al-Sisi preuzeo dužnost predsjednika u lipnju 2014. godine.

>> Strah od napada mijenja destinacije – Hrvatska sve poželjnija za odmor

Komentara 6

PA
pacoje
14:26 26.01.2015.

Bio je to najkrvaviji dan otkako je Fatah al-Sisi preuzeo dužnost predsjednika u lipnju 2014. godine !!!! kako..kako je dobio "duznost" !???...i zasto se kaze to je najkrvaviji dan ?! dali su ovoga puta ubili vise od onoga sto se se pise (15) dragi V.L najkrvaviji dan bio je onoga dana kada su vise stotina egipcana ubijeni svirepo, a za nekoliko dana 1995... to je taj rezim faraonski kojeg je europa podrzala

PA
pacoje
14:30 26.01.2015.

od kada se muslimani nazivaju islamisti !?..od tada kada rjec musliman za cioniste i ljude koji islam zele da omalovazavaju i vredjaju time sto ce islam pokusati da prikazu kao nesto negativno a u tome koriste sve moguce lazne teorije

TA
takitako
14:38 26.01.2015.

to je ta demokratija koju podrzavaju i izrael i europa slobodarska, to je ta demokratija koja vazi za bliski istok, protiv morsija je vrsena sva moguca propaganda od izraela i zapadnih prijatelja, a on nikoga nije ni ubijo niti je je vrsio zlocine nad egiptom...a kada je "demokratija" koju podrzavaju gore navedni, poceli su zlocini i "demookratija" je obuhvatila cjeli Egipt i ljudi se od vojske ubijaju i universiteti se zatvaraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije