Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devet ozlijeđenih

U željezničkoj nesreći poginuo strojovođa: 'Dočekao nas je zastrašujući prizor'

vlakovi
Foto: Vatrogasci Graz
06.05.2015.
u 13:29

Pretpostavlja se da je ljudska pogreška dovela do nesreće, navodno je strojovođa ignorirao znak stop na semaforu.

U sudaru dvaju putničkih vlakova sjeverno od austrijskog grada Graza poginuo je strojovođa, a još devet osoba je ozlijeđeno, piše ORF. Navode kako je vjerojatno uzrok nesreće ljudska pogreška.

Sudar se dogodio oko 10.15 sati u šumskom predjelu. Šef vatrogasaca Gerhard Sampt opisao je "zastrašujući prizor" koji ih je dočekao kada su došli na mjesto nesreće.

60-godišnjak u kritičnom stanju

– Teško ozlijeđeni putnici ležali su na podu u vlaku, a potom smo pronašli i teško ozlijeđenog strojovođu – rekao je Sampt.

Strojovođa je ubrzo umro, potvrdio je izvršni direktor željezničke kompanije Steiermaerkische Landesbahnen Helmut Wittmann. Još je devet osoba ozlijeđeno. Među njima je i 60-godišnja putnica koja je u kritičnom stanju, piše Kleine Zeitung.

Strojovođa ignorirao stop

Pretpostavlja se da je ljudska pogreška dovela do nesreće, navodno je strojovođa ignorirao znak stop na semaforu. Na dijelu gdje postoji samo jedna traka pruge frontalno se sudario s drugim vlakom.

>>Automobil podletio pod vlak. Vozač ozlijeđen

>>Nesreća u Makedoniji: 14 imigranata poginulo u naletu vlaka

Komentara 4

DU
Deleted user
22:08 06.05.2015.

cudi me da nije slika kineskih vlakova

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
22:20 07.05.2015.

. ..ALLO"ALLO"-BAWAG. ..

DI
dimnajac
15:02 06.05.2015.

Što je sada ovo? Željeznička nesreća u Austriji, pače u Štajerskoj, a 'Večernjakov' grafički stavio sliku željezničke nesreće u Austriji, pače štajerskog prigradskog vlaka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije