Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM

U više samoubilačkih napada na sjeveru Iraka najmanje 16 mrtvih

Kirkuk
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.10.2016.
u 09:44

Za napade neposredno nitko nije preuzeo odgovornost ali taj tip napada u Iraku općenito izvode džihadisti Islamske države

Bombaši samoubojice napali su nekoliko zgrada u Kirkuku, gradu na sjeveru Iraka pod nadzorom kurdskih snaga, a drugi napadači usmrtili su najmanje 16 osoba u napadu na elektranu u istoimenoj pokrajini.

Za napade neposredno nitko nije preuzeo odgovornost ali taj tip napada u Iraku općenito izvode džihadisti Islamske države protiv kojih su iračke i kurdske snage sigurnosti pokrenule ovog tjedna veliku ofenzivu kako bi ih istjerali iz njihova uporišta u Mosulu.

Do napada na elektranu u gradnji, koji su izvela tri muškarca samoubojica, došlo je u 6 sati po lokalnom vremenu u Dibisu, gradu 40 kilometara sjeverozapadno od Kirkuka, po načelniku tog lokaliteta.

Ubijeno je 12 iračkih zaposlenika i četiri iranska tehničara, kazao je Abdulah Nuredin al-Salehi. Elektranu gradi iranska tvrtka.

Policijski dužnosnik potvrdio je te podatke.

U Kirkuku i okolici nalaze se bogata naftna nalazišta. Grad su 2014. preuzele kurdske snage nakon što su pripadnici iračke vojske napustili to područje bježeći pred napredovanjem Islamske države na sjeveru Iraka.

>> Dječaci su novi teroristi opasani bombama

Komentara 1

MX
Mister X
15:50 21.10.2016.

Šta je na pravoj bojišnjici gdje traje bombanje ponovno oslobađanje demokratskog Iraka ? O tome ni slovca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije