Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTI

U videoporuci na arapskom jeziku pozivaju: 'Dobro došli u Sloveniju'

izbjeglice
Foto: Borna Filić/PIXSELL
04.02.2016.
u 07:00

“Prije zaposlenja odrasli mjesečno primaju 270,82 eura po osobi, a za maloljetnu osobu dobit ćete od 50 do 70% tog iznosa”

Da je moguće kako će Slovenija idućem valu imigranata, koji je najavljen za proljeće, postati poželjna destinacija, dokazuje i 3,25-minutna snimka objavljena na YouTubeu pod nazivom „Dobro došli u Sloveniju“.

U snimci koja je prožeta kadrovima iz Ljubljane pozivaju se imigranti da zatraže politički azil u toj zemlji. Na književnom arapskom jeziku s egipatskim naglaskom objašnjeno je na koji način zatražiti azil za tu zemlju i navedeni su uvjeti koje Slovenija pruža. Među ostalim navedeno je kako se u slučaju dobivanja azila u Sloveniji dobije status stranca s trajnim boravkom. Peteročlane obitelji, prema slovenskom zakonu, dobivaju svu potrebnu pomoć i svotu od 393,46 eura godišnje te za prvo dijete u obitelji mjesečno 114,31 eura, za drugo 125,73 eura, a za treće 137,18 eura.

“Kao azilanti možete predati zahtjev za dozvolu za rad kako biste mogli raditi. Prije zaposlenja odrasli mjesečno primaju 270,82 eura po osobi, a za maloljetnu osobu dobit ćete od 50 do 70% tog iznosa.

 

Svaki tražitelj azila privremeno će živjeti u kampu otvorenog tipa (adresa kampa je Cesta V Gorice 15), a kasnije će se odseliti u stan u Ljubljani gdje će vam država financijski pomoći”, sadržaj je poruke. Čekanje na dobivanje azila može trajati nekoliko mjeseci do godinu dana. I dok čekaju na azil, imat će sva prava kao i Slovenci. Djeca mogu ići u vrtić i škole te na fakultet, a tu je i zdravstveno osiguranje. Na kraju snimke uz svirku harmonike zaželjena je dobrodošlica u Sloveniju.

>> Njemačka u ovoj i idućoj godini treba 50 milijardi za izbjeglice

>> Njemačka političarka: Policija treba pucati na migrante koji pokušavaju ilegalno ući u zemlju

Komentara 21

Avatar Abcd....
Abcd....
13:26 03.02.2016.

Wow, od milijun slika se nadje i jedna sa JEDNIM djetetom i JEDNOM zenom. Inace, kao i svaka druga drzava, tako i Slovenija ima svoju petu kolonu koja ako joj je do multirasnosti slobodno neka preseli u Afriku ili na Bliski Istok.

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:03 03.02.2016.

jel' ovo neka šala - ili?

BA
babyuh
14:21 03.02.2016.

ma dosta je da pogledate tko je autor Texta. Od kud ovaj u hrvatskoj???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije