Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Turskoj

U velikom dijelu države nestalo struje: 'Ne isključujemo ni teroristički napad'

Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.03.2015.
u 18:47

Turski ministar energetike Taner Yildiz rekao je kako ne isključuju niti mogućnost napada hakera.

U velikom dijelu Turske nestanak struje izazvao je danas kaos.

Turska elektroprivreda (TEIAS) izvijestila je da je tehnički problem u sistemu doveo do nestanka električne energije u gotovo 81 provinciji, a građani su struju imali samo u istočnoj provinciji Van koja je uvozi iz susjednog Irana, piše Hurriyet.  

"Istražujemo svaku mogućnost pa i teroristički napad"

Podzemne željeznice u Istanbulu i Ankari, tramvaji i vlakovi, bolnice i tvornice diljem države oko tri sata nisu imali električne energije što je izazvao i kaos u prometu jer se nitko nije mogao koristiti javnim prijevozom.

- Istražujemo svaku mogućnost pa i teroristički napad - kazao je turski premijer Ahmet Davutoglu, dok je ministar energetike Taner Yildiz dodao kako ne isključuju niti mogućnost napada hakera. Zbog nestanka struje mnogi građani su zapeli u dizalima pa su i hitne službe imale mnogo posla.

>>Naoružani ušli u 'najveći sud u Europi' i tužitelju prislonili pištolj na glavu!

>>Ovo je 25 najboljih destinacija u 2015. prema Trip Advisoru

Komentara 3

Avatar IlirKrasnici
IlirKrasnici
19:00 31.03.2015.

U Tursku žive mnogi Bosanci.Oni stvaraju probleme.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:58 31.03.2015.

Sultan Erdogan priziva sile tame.

CI
cicibela
10:18 01.04.2015.

Pola Nizozemske je također ostalo bez struje dan nakon pada Germanwingsa. Naši "slobodni" mediji nisu nimalo zainteresirani za tu vijest, kao ni za amerčko vojno zrakoplovstvo koje testira lasersko oružje po Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije