Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristički napad

U središtu Ankare odjeknule dvije eksplozije, 95 mrtvih i 186 ozlijeđenih

eksplozija, ankara
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.10.2015.
u 14:55

Do eksplozija je došlo uoči mirovnog prosvjeda protiv sukoba između Turaka i kurdskih militanata na jugoistoku Turske

Dvije eksplozije zatresle su centar turske Ankare, javlja Al Jazeera. Tursko ministarstvo zdravstva izvijestilo je kako je 95 osoba poginulo, a njih 186 je ozlijeđeno.

Turska Vlada je izvijestila kako je riječ o terorističkom napadu te da policija istražuje tvrdnje da se radilo o bombašu samoubojici.

Do eksplozija je došlo uoči planiranog mirovnog prosvjeda protiv sukoba između Turaka i kurdskih militanata na jugoistoku Turske.

Eksplozija je odjeknula na izlazu iz glavne željezničke postaje gdje su se okupljali pripadnici Narodne demokratske stranke (HDP) koji su organizirali mirni prosvjed. Pripadnici iste stranke bili su meta eksplozije i u lipnju ove godine.

Niti jedna teroristička organizacija još nije preuzela odgovornost za napad.

Prema do sada dostupnim informacijama iz Ankare nema hrvatskih državljana među poginulima i ozljeđenima u eksplozijama, poručili su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.
 
Veleposlanstvo Hrvatske u Turskoj u kontaktu je s hrvatskim državljanima za koje ima saznanja da se nalaze na području Ankare, a preporuke je hrvatskim građanima da se prilikom putovanja u Tursku jave Veleposlanstvu u Ankari ili Generalnom konzulatu u Istanbulu kako bi se olakšao kontakt u slučaju potrebe. Prigodom putovanja u Tursku hrvatskim državljanima preporučujemo pojačan oprez, izbjegavanje šireg područja u kojima se održavaju veća okupljanja u velikim gradovima, a upućujemo i na praćenje uputa policije i lokalnih vlasti te praćenje vijesti, savjeruju iz MVP-a.

Na Twitteru se pojavio video trenutka eksplozije dok su mladi prosvjednici plesali tradicionalni truski ples.

>> Erdogan traži još novca od EU da zaustavi val izbjeglica

Ključne riječi

Komentara 50

BU
Bulaba
10:08 10.10.2015.

Teroristi su valjda doputovali biznis klasom, kako to kaže drugarica Besna Generalna sekretarka.

DU
Deleted user
10:24 10.10.2015.

Takve vijesti će za par godina u europi biti svi dan kad se probude spavači koji su ušli sa migrantima ,na žalost.

Avatar d-ano
d-ano
09:56 10.10.2015.

kurdi su ljuti sa pravom,,,,,nacija bez drzave,,,,,,stariji su od turaka,,,i vrijedniji i bolji,,,,ljudskiji,,,,,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije