Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjeraju inspektorima

U Srbiji prosvjeduju zatvaranjem kafića i restorana na sat vremena

bar
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
21.10.2014.
u 19:31

Ugostitelji zamjeraju inspektorima što lokale zatvaraju na po nekoliko dana zbog najmanje sitnice, poput kada kod konobara pronađu u džepu 100 dinara

U Srbiji sutra na jedan sat, od 12 do 13 sati, neće biti moguće popiti piće jer ugostitelji na taj način prosvjeduju upozoravajući vlasti na "bahatosti poreznih inspektora u posljednjih mjesec dana".

Ugostitelji zamjeraju inspektorima što lokale zatvaraju na po nekoliko dana zbog najmanje sitnice, poput kada kod konobara pronađu u džepu 100 dinara (manje od eura) kojih je dobio za bakšiš ili tringelt, ali je najviše kazni zbog neizdavanja ispravnih fiskalnih računa.

Nikola Dimitrijević, predsjednik Udruženja ugostitelja Beograda, kaže kako zadnjih mjesec dana porezne kontrole "više nalikuju na represiju, jer inspektori upadaju u lokale zajedno s pripadnicima MUP-a i to u radno vrijeme, a to naravno nanosi veliku štetu ugostiteljima". Dragan Stanojević, ugostitelj iz Novog Sada kaže da je cilj jednosatnog prosvjeda "reguliranje evidentiranja prometa robe, kao i usuglašavanje rada poreznih inspektora na teritoriju cijele zemlje" a ukoliko situacija ne bude bila poboljšana, ugostitelji najavljuju pooštrenje štrajka.

>> Ugostitelji šokirani: Uništavaju nas! Moramo micati plaćene terase

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
20:30 21.10.2014.

Ugledali su se na "komšije".

AC
actros
22:27 21.10.2014.

mozda bi se u hrvatskoj trebalo isto tako napraviti,ovi iz inspekcije su godinama primali mito a sad kad je pocelo opasno biti po radno mjesto sad su poceli pretjerivati u mnogim postupcima ali ne razumiju da su neke stvari vezane uz logiku i kako je moguce da godinama nisu pisali kazne za sve i svasta a danas odjednom sve znaju .......da se mene pita sve dosadasnje inspektore bih otpustio provjerio njihovo vlasnicko stanje i na njihova mjesta primio novi inspektorski kadar........

MA
madmax17
17:51 22.10.2014.

Da nije Linić oša u Srb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije