Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski general poručio:

U Siriji je započela panika, oko 600 'plaćenika' bježi prema Europi

rusija, sirija
Foto: Screenshot YouTube
1/9
03.10.2015.
u 21:28

Turski predsjednik Erdogan pozvao je Putina da ponovno razmisli o svojoj strategiji. Iz ruskog stožera kažu kako je započela panika i dezerterstvo u redovima ISIL-a te je već oko 600 plaćenika. Svi žele u Europu

Rusija je i u subotu žestoko nastavila sa bombardiranjem uporišta Islamske države u središnjoj Siriji, unatoč kritikama koje stižu iz Washingtona. Kao odani sponzor Bashara al-Assada, Rusija je počela sa napadima u srijedu.

Bombardiraju ISIL, ali i druge ekstremističke skupine u Siriji. Već je izvršeno više od 60 zračnih napada od početka ruskih vojnih akcija u Siriji, a jutros je bačena bomba za uništavanje bunkera na zapovjedničkom mjestu ISIL-a, Al-Raki. Obama je u petak izjavio da je ruska intervencija recept za katastrofu. Objasnio je kako Rusi ne vide razliku između ISIL-a i sirijske opozicije koja želi da Assad napusti vlast. - Iz njihove perspektive, sve su to teroristi - rekao je Obama. Složio se s njim i britanski premijeri David Cameron, rekavši kako Putin pomaže Assadu i čini situaciju gorom.

Turski predsjednik Erdogan pozvao je Putina da ponovno razmisli o svojoj strategiji. Iz ruskog stožera kažu kako je započela panika i dezerterstvo u redovima ISIL-a te je već otišlo oko 600 plaćenika. Svi žele u Europu. - Oko 600 plaćenika napustilo je svoje položaje i pokušava pronaći put prema Europi - rekao je general Andrej Kartapolov. Rekao je i kako snažna eksplozija u bunkeru pokazuje da su ga teroristi koristili za skladištenje velike količine municije. Sirijski odbor za ljudska prava tvrdi da je šest civila, uključujući ženu i njezine četiri kćeri, ubijeno u napadima za koje se vjeruje da su ih izvršili ruski ratni zrakoplovi.

>>Rusija objavila snimke: Uništili smo zapovjedni centar ISIL-a i kamp za obuku

>>iObama o Putinovoj akciji u Siriji: Rusija će zapeti u močvari

Komentara 140

Avatar Baranjac81
Baranjac81
21:56 03.10.2015.

Americi ne odgovara da u Siriji zavrsi rat, zato se i bune,jer rusi rasturaju sve koji se bore protiv legitimne vojske Sirije,a njih je naoruzala bas amerika.

AL
alex1004
21:58 03.10.2015.

Drago mi je da napokon netko radi reda, Rusi su hrabri i dosta je zla. Ameri su imali prilike zajedno s Englezima napraviti demokraciju - napravili su sirotinju.

Avatar bokolo
bokolo
22:29 03.10.2015.

ISIL je tvorevina USA, Engleske I Izraela. Zato se sire u zadnjih 5 godina I trguju sa naftom bez da se zna tko kupuje I prodaje s njima......Kupleraj kojega sada istocna Evropa placa ???? Probudimo se!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije