Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strogi zakoni

U Saudijskoj Arabiji u prošloj godini izvršene su 153 smrtne kazne

saudijska arabija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.01.2017.
u 00:15

U samo jednom danu, 2. siječnja 2016. zbog "terorizma" je pogubljeno 47 osoba

Tijekom 2016. Saudijska Arabija je, po službenim informacijama koje je prikupio AFP, izvršila 153 smrtne kazne. Ultrakonzervativna kraljevina, u kojoj vladaju vrlo strogi šerijatski zakoni, jedna je od zemalja u kojoj se najčešće pribjegava smrtnim kaznama.

U samo jednome danu, 2. siječnja ove godine zbog "terorizma" je pogubljeno 47 osoba, među kojima i saudijski šijit i dužnosnik oporbe Nimr al-Nimr, čija je smrt izazvala krizu s Iranom. Po podacima AFP-a i tijekom 2015. Saudijska Arabija je pogubila 153 osobe.

Amnesty International je objavio da je u pet zemalja - Kini, Iranu, Pakistanu, Saudijskoj Arabiji i Sjedinjenim Državama zabilježen 2015. najveći broj smrtnih kazni.

>>Poništena smrtna kazna za bivšeg egipatskog predsjednika Mursija

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar lvan12
lvan12
10:18 01.01.2017.

Saudijska Arabija - ključni izvor globalnog terorizma u svijetu kroz propagaciju selafizma i vahabizma po đamijama širom svijeta... članica UN-ove komisije za ljudska prava a zadnje dvije godine ubija bombama i izgladnjivsnjem civile po Jemenu, provodi identične šerijatske zakone kao i islamska država, financira i naoružava glavosjeće po Siriji ... I ujedno je glavni saveznik SAD-a i EU na bliskom istoku.

US
usquebaugh
15:46 01.01.2017.

Vehabijska prchija ta zemlja.

CA
campa
16:55 01.01.2017.

Nadam se da će SAD u ime demokracije te kršenja ljudskih prava intervenirati u Saudijskoj Arabiji na istovjetan način kako su reagirali u Iraku,Avganistanu,Libiji i sad na kraju u Siriji.Nemogu vjerovati da jedna velesila ima dvojaka gledišta na pravdu i ljudske slobode .Valjda nisu kao tamo neki koji sve rade kako bi stekle dobit pod svaku cijenu a pod krinkom demokratizacije društva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije