Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ottawa

U pucnjavi ispred kanadskog parlamenta poginuo vojnik, ubijen jedan od napadača

Ottawa
Foto: Reuters video
1/13
22.10.2014.
u 16:34

Pucnjava se dogodila nekoliko sati nakon što je Kanada sigurnosnu prijetnju od terorizma s minimalne podigla na srednju razinu

U pucnjavi ispred Memorijalnog centra u blizini kanadskog parlamenta u Ottawi ranjen je vojnik, koji je nedugo nakon toga preminuo u bolnici, javlja BBCNaoružani muškarac koje su nacionaln agencije identificirale kao Kanađanina Michaela Zehafa-Bibeaua, pucao je na vojnike ispred centra te potom otrčao u zgradu Parlamenta gdje se pucnjava nastavila.

Policija je u zgradi ubila jednog počinitelja te traga za još jednim ili više njih za koje se sumnja kako su bili na krovu zgrade. Policija tvrdi kako je moguće da je riječ o nekoliko počinitelja te moli građane da izbjegavaju područje na kojem je došlo do pucnjave.

Svjedoci tvrde kako su vidjeli dugokosog muškarca kako trči prema zgradi parlamenta gdje je ispaljeno još 30 hitaca. Zgrada parlamenta trenutno se nalazi pod opsadom policijskih snaga.  Glasnogovornik premijera Stephena Harpera na svojem je Twitter profilu objavio kako je premijer na sigurnom.

Pucnjava se dogodila nekoliko sati nakon što je Kanada sigurnosnu prijetnju od terorizma s minimalne podigla na srednju razinu.

Vladin dužnosnik izjavio je kako je prijetnja podignuta na višu razinu zbog porasta "online komunikacije" unutar radikalnih grupa Islamske države i Al-Qa'ide.

U utorak je policija u Quebecu ubila preobraćenog muslimana koji je ubio jednog, a ranio drugog vojnika u automobilu. 

>> Otvorio vatru na policajce: Ubio trojicu, ranio dvojicu!

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar žič
žič
16:51 22.10.2014.

ova vijest mi je pokvarila lijepi dan u državi meda i mlijeka...

KI
Kissinger
17:31 22.10.2014.

nemam komentara !

PR
Protivcenzure
10:56 23.10.2014.

oba napadača rođeni tamo francuskih korjena, a ovi se okomili na imigraciju. nije njihov problem isil nego kanađani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije