Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već druga otkrivena

U Palmiri otkrivena grobnica sa 65 tijela

Palmira
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.05.2016.
u 20:01

Grobnica je otkrivena blizu vojnog aerodroma kod tog grada u središnjem dijelu Sirije.

Sirijski vojnici otkrili su u drevnom gradu Palmiri masovnu grobnicu s najmanje 65 tijela žrtava koje su ubili militanti Islamske države (IS), objavila je promatračka skupina.

Radi se o tijelima vladinih vojnika i pripadnika savezničkih milicija koje su islamisti pogubili nakon što su osvojili grad u svibnju 2015., izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Grobnica je otkrivena blizu vojnog aerodroma kod tog grada u središnjem dijelu Sirije.

To je druga masivna grobnica u Palmiri koju su vladine snage osvojile prije dva mjeseca.

Sirijski državni mediji objavili su u travnju vijest o masovnoj grobnici s više od 40 tijela, uključujući žene i djecu.

Režimske snage su uz pomoć ruskog zrakoplovstva u ožujku porazile IS i preuzele kontrolu nad Palmirom, što je bio golemi uspjeh predsjednika Bašara al-Asada.

Palmira je na popisu svjetske baštine UNESCO-a, a njezina trijumfalna vrata jedan su od nekoliko drevnih spomenika koje su uništili pripadnici IS-a.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
21:06 26.05.2016.

Briga nekoga za ljude, Rothschild i Rockefeller samo broje novce koje su zaradili na ratovima, prodaji oruzja, svercu ukradenom naftom itd. te zrtve su za njih zanemariva sitnica

MX
Mister X
00:14 27.05.2016.

U Palmiri otkrivena grobnica sa 65 tijela, A gdje su pokopa ni oni ostali 300.000 ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije