Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Old School Society'

U Njemačkoj uhićena četvorka osumnjičena za planiranje napada na džamije

policija
Foto: Reuters/PIXSELL
06.05.2015.
u 10:25

Četvorka koju čine Andreas H., 56, Markus W., 39, Denise Vanessa G., 22, i Olaf O., 47 uhićena je zbog optužbi za terorizam

Njemačke vlasti danas su provele racije diljem zemlje u potrazi za eksplozivnim napravama i pritom uhitile četvero pripadnika ekstremističke desničarske skupine koja je planirala napad na džamije.

Policija je uhitila trojicu muškaraca i ženu koji su optuženi za pomaganje grupe Old School Society koja je planirala napasti džamije, stanove namijenjene tražiteljima azila te istaknute članove ekstremističke islamske skupine salafita u Njemačkoj.

Četvorka koju čine Andreas H., 56, Markus W., 39, Denise Vanessa G., 22, i Olaf O., 47  je uhićena zbog optužbi za terorizam, javlja ABC.

Tužiteljstvo je izjavilo kako još uvijek pokušavaju utvrditi je li grupa planirala konkretni napad te zasad ne otkrivaju više informacija.

>> 'Dobili smo informacije o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH'

Komentara 1

LE
leid
13:40 06.05.2015.

Steta stvarno steta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije