Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSI NA KRAJU ODUSTALI

U NATO-u bijesni jer je Španjolska pristala pomoći ruskom nosaču zrakoplova

ruska flota
Foto: Reuters/PIXSELL
26.10.2016.
u 15:32

Ranije je dužnosnike NATO-a i EU razbjesnila odluka Španjolske da će omogućiti zaustavljanje i tankanje goriva

Rusija je povukla zahtjev da se njezin nosač zrakoplova napuni gorivom u španjolskoj luci Ceuta nakon što su brodovi već prošli Gibraltar, rekao je izvor iz ruskog veleposlanstva za RIA Novosti. Ruska ratna flota na čelu s nosačem zrakoplova Admiralom Kuznjecovom bila je na putu prema istočnom Mediteranu gdje bi se trebali aktivno uključiti u rat u Siriji, javlja RT.

Ranije je dužnosnike NATO-a i EU razbjesnilo izvješće o odluci Španjolske da će omogućiti zaustavljanje i tankanje goriva. – Potvrđujemo da je zahtjev povučen – rekao je dužnosnik ruskog veleposlanstva u Španjolskoj. Ranije je i španjolski list El Mundo izvijestio je da je ruska flota već prošla kroz Gibraltarski tjesnac.

Španjolska na udaru kritika

Podsjetimo, namjera Španjolske da omogući isporuku goriva ruskoj floti naišla je na niz kritika. Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost da bi ruska flota koja je u Sredozemno more uplovila s nosačem aviona mogla pokrenuti  napade na opkoljeni sirijski grad Alep.

Guy Verhofstadt, bivši belgijski premijer i trenutačni izaslanik EU za Brexit, izrazio je ogorčenje, nazivajući odluku Španjolske "uznemirivanjem snaga EU i NATO-a". – Zabrinuti smo da će grupa koju predvodi nosač aviona podržati vojne operacije u Siriji na način koji će povećati  ljudske patnje – kazao je glavni tajnik.

Britanci su također rekli da su vrlo zabrinuti.  – Ako bi bilo koja članica NATO-a pomislila pomoći ruskim nosačima koji bi na kraju mogli bombardirati sirijske civile to bi nas zabrinulo – rekao je Michael Fallon, britanski ministar obrane. 

Komentara 132

KA
kamenjar0404
17:41 26.10.2016.

Ja mislio da je bre na drva!!!!

MI
mirkoP
17:57 26.10.2016.

Pa hrvatski bas i nije "tankanje". Moze ili punjenje gorivom ili natociti gorivo. Zali boze..

MO
mobitel20
16:55 26.10.2016.

Samo NATO ! Nista velika Rusija koja nuzno stvara i veliku Srbiju ! Bizant neka ostane Bizant ! Prste dalje od Hrvatske i NATO pakta ! Jer,sljedeci put necete proci liso kao 90-99.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije