Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preplavili grad

U Londonu 8000 crnih taksija blokiralo središte grada u prosvjedu protiv Ubera

prosvjed, taksi, london
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.02.2016.
u 22:29

Londonski taksiji su se sporo kretali između Trafalgar Squarea i Whitehalla i jako poremetili promet u toj četvrti u kojoj se nalaze premijerova rezidencija i ministarstva

Oko 8000 crnih londonskih taksija blokirali su u srijedu dio središte Londona kako bi upozorili na nelojalnu konkurenciju koju u njihovom očima predstavlja platforma Uber.

Londonski taksiji su se sporo kretali između Trafalgar Squarea i Whitehalla i jako poremetili promet u toj četvrti u kojoj se nalaze premijerova rezidencija i ministarstva.

"Ne želimo ukinuti Uber, samo želimo da oni poštuju ista pravila kao i mi", rekao je o platformi Steve Wilson, taksi vozač već 22 godine.

Jedan drugi taksist je rekao da im ne preostaje drugo do blokiranja ulica, pošto vlada ništa ne poduzima.

Socijalni pokret je po prvi puta okupilo pet sindikata koji predstavljaju 25.000 vozača taksija britanske prijestolnice, koji su dobili i podršku francuskih i belgisjkih vozača.

"Mislimo da Uber iskorištava svoje vozače i izvlači od njih maksimalne iznose, obvezuju ih da rade prekovremeno", rekao je Jim Kelly, dužnosnik sindikata Unite i istaknuo da takav režim dovodi do pada sigurnosti za korisnike.

Uber je u Velikoj Britaniji u srijedu pokušao smiriti napetosti i predložio crnim taksijama da besplatno prve godine koriste njihovu aplikaciju koja omogućuje kontakt s korisnicma. Ponuda nije prihvaćena.

Uber se spektakularno razvio zahvaljujući aplikaciji na pametnim telefonima gdje omogućuje brzo pronalaženje vozila. Njihov uspjeh izaziva bijes tradicionalnih taksista.

Ključne riječi

Komentara 7

KN
knezevic3d
08:27 11.02.2016.

ajmo zagrebe sta se ceka....

ZI
zimerman
05:24 11.02.2016.

Nije lose dodat da su 80 % taksista u Engleskoj i Francuskoj muslimani kojI nikad nisu prihvatili zapadne vrijednosti a sa samim tim ni slobodu izbora .Ako I'm se vec ne svidja sloboda izbora gdje je kupac/ musterija uvijek ujek u pravu, neka se vrate odakle su dosli.. (Pakistan , Somalija, Turska, Nigerija, Sirija, Kosovo ,Bosna itd)

ZI
zimerman
03:27 11.02.2016.

Koje ne istine gore pisu Uber tijera radnike da rade prekovremeno ,sad ispada da se taksisti bune da bi popravili uvijete rada vozacima Ubera. Istina je da je Uber bolji za musterije I zato taksisti ostaju bez posla jednostavno suostavno su se suocili sa konkurencijom koja je bolja po svim mogucim pitanjima .Koristio sam Uber u vise Drzava I kontinenata I svugdje radi na istom principu ,ako ga instalirate na svoj telefon sa trI dodira ste sve rijesili I stigli do zeljenog odredista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije