Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Japanu

U krvavom pohodu ubio najmanje 19 ljudi: 'Želim se riješiti svih osoba s posebnim potrebama u svijetu'

Japan napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
26.07.2016.
u 00:27

Dojava o napadu policiji je stigla oko 2,30 sati u utorak ujutro po lokalnom vremenu

Muškarac u Japanu je u bolnici za osobe s invaliditetom nožem ubio najmanje 19, a ozlijedio 45 ljudi, piše britanski Mirror

Napad se dogodio u japanskom gradu Sagamihara, zapadno od Tokija. Japanska policija izvijestila je da je uhvatila napadača koji je prije radio u toj bolnici te je priznao zločin. Japanska televizija NHK piše da napadač ima 26-godina te je u trenutku uhićenja u rukama držao nož, a imao je i torbu punu noževa i oštrih predmeta, javlja BBC. 

Dojava o napadu policiji je stigla oko 2,30 sati u utorak ujutro po lokalnom vremenu. Zaposlenik bolnice je javio da je muškarac s nožem upao u zgradu. Napadač se predao u policijskoj stanici kratko nakon 3 sata, piše NHK.

Policija je izvijestila da im je mladić kazao da je bivši zaposlenik bolnice.  Reuters piše da je mladić nakon napada došao u policijsku stanicu i kazao: – Ja sam to učinio. Asahi Shimbun izvještava da je napadač rekao policajcima i da se želi "riješiti svih osoba s posebnim potrebama u svijetu", piše Reuters. 

Lokalna policija je u izvještaju navela da je ubojica još u veljači ove godine napisao pismo političarima, u kojem je zaprijetio da će ubiti stotine osoba s mentalnim poteškoćama i invaliditetom te je zbog toga zadržan u pritvoru dva tjedna.

Citirajući lokalne medije, BBC prenosi da se sam odvezao do Tskui policijske stanice, gdje se predao. ,

Inače, ova klinika za osobe sa invaliditetom i mentalnim poteškoćama ima 160 rezidenata, koji žive u odvojenim paviljonima za muškarce i žene – a u trenutku napada osmero zaposlenih se nalazilo u zgradi.

Dužnosnici su opovrgnuli bilo kakve navode o terorizmu, ističući da su ovakvi napadi u Japanu izuzetno rijetki.

Dodaju kako je potvrđena smrt 15 ljudi dok je četvero u stanju "srčanog zastoja".

>>Ubojstvo pa stih: Japanci u strahu od 'haiku' serijskog ubojice

>>Japanac (40) nasmrt izbo petero susjeda

Ključne riječi

Komentara 16

PR
prarvat
23:37 25.07.2016.

kriva je angela merkel

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
00:21 26.07.2016.

ovo više nije slučajnost. ovo nije terorizam. napad se dogodio i u karlovcu za vikend, mediji su to više manje zataškali. u srbiji skoro svaki dan tijekom prošlog tjedna - dva.

PA
pavel1001
23:34 25.07.2016.

opet neki doktor iz Sirije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije