Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOLJ NA NOVU GODINU

U Istanbulu uhićen napadač koji je pobio 39 osoba u noćnom klubu

napadač istanbul
Foto: Turska policija
1/5
16.01.2017.
u 23:12

Masharipov je taksijem došao do kluba u kojem se odvijala proslava te je odmah na ulazu otvorio vatru i ubio nekoliko osoba.

Glavni osumnjičenik za napad koji se dogodio za vrijeme proslave Nove godine u Istanbulu, uhićen je, javlja BBC pozivajući se na turske medije.

Vjeruje se kako je napad na klub Reina u kojem je ubijeno 39 osoba izveo Uzbekistanac Abdulkadir Masharipov, a navodno je uhićen u četvrti Esenyurt u Istanbulu.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država koja tvrdi kako je ovo bila odmazda za umiješanost turske vojske u Siriji. 

Masharipov je taksijem došao do kluba u kojem se odvijala proslava te je odmah na ulazu otvorio vatru i ubio nekoliko osoba. Kada je ušao u klub napravio je pravi pokolj, a među ubijenima bilo je državljana Izraela, Francuske, Libanona, Indije, Belgije, Jordana i Saudijske Arabije. 

>> Ispovijesti preživjelih: Vladao je kaos, a napadač se smješkao prije pokolja

>> Napadač iz Istanbula je uzbekistanski džihadist

Komentara 3

OB
ObrenM
23:44 16.01.2017.

Srednjovijekovno mucenje minimalnog trajanja tjedan dana.

DA
DamirH
02:43 17.01.2017.

Ovaj covjek je Arap, nije Uzbekistanac. Turci uhitili prvog koji lici ... svasta

Avatar fjućer
fjućer
23:55 16.01.2017.

...nije to on....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije