Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bugarska

U hladnjači pronađeno 130 migranata

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
31.10.2015.
u 21:34

U Bugarskoj se dnevno dogodi oko stotinu uhićenja migranata koji tajno pokušavaju prijeći granicu bez da budu registrirani jer ne žele ostati u izbjegličkom kampu.

Čak 129 migranata, vjeruje se Sirijaca, otkriveno je danas u hladnjači na bugarskoj granici s Turskom. Živi su i pronađeni su kako se skrivaju iza kašeta mineralne vode. Vozač hladnjače je uhićen, piše France24.

Glasnogovornik bugarske vlade izjavio je da je riječ o 38 muškaraca, 33 žene i 58 djece te da im zdravlje nije ugroženo. Još je svježa priča o preminulih 71 migranata koji su u kolovozu pronađeni smrznuti u hladnjači dizajniranom za prijevod smrznute hrane nakon što su krijumčari ljudi napustili vozilo u Austriji.

U Bugarskoj se dnevno dogodi oko stotinu uhićenja migranata koji tajno pokušavaju prijeći granicu bez da budu registrirani jer ne žele ostati u izbjegličkom kampu.

Zbog straha da će zbog sve hladnijeg vremena nastupiti još jači izbjeglički val, policija je danas provjerila oko 6000 vozila i uhitila osam osoba za koje su sumnja da krijumčare ljude kao i 495 migranata.

>> Slovenci od EU traže 10 milijuna eura, mi samo pet milijuna

Komentara 1

MI
mirr
01:57 01.11.2015.

zasto odmah otvaraju hladnjacu po zakonu je da se hladnjaca parkira sa strane 72 sata a tek se onda moze otvoriti i pregledati sadrzaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije