Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VRLO RUŽNO IZNENAĐENJE'

U francuskoj tvornici Coca-Cole pronađeno 370 kilograma kokaina

Coca-Cola
Foto: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL
1/5
31.08.2016.
u 16:27

Zaplijenjeni kokain ima uličnu vrijednost gotovo 50 milijuna eura

Coca-Cola je možda isključila kokain iz svog gaziranog pića prije jednog stoljeća, ali 370 kilograma te droge pronađeno je u tvornici proizvođača tog pića na jugu Francuske, objavio je lokalni list. 

Zaplijenjeni kokain ima uličnu vrijednost gotovo 50 milijuna eura, navodi Var Martin, navodeći ured tužitelja u Marseilleu.

Kokain je otkriven u petak u kontejneru jednog opskrbljivača narančinim sokom iz Kostarike isporučenom na lokaciju Coca-Cole u Signesu, sjeverno do Toulona, piše list.

Direktor tvornice Jean-Denis Malgras otkriće je opisao kao "vrlo ružno iznenađenje" u komentaru za list.

Početna istraga pokazuje da ni jedan zaposlenik Coca-Cole nije svjesno upleten u isporuku droge.

Multinacionalna kompanija za proizvodnju pića najpoznatija je po popularnome karboniziranom piću koje nosi ime njezino ime.

Coca-Cola je prvotno patentirana kao lijek i sadržavala je male doze kokaina kao stimulansa, do početka 1920-ih.

>> Rio se isplati vidjeti, ali svakoga gosta tri dana dosta

Komentara 3

MU
munjaaa
17:22 31.08.2016.

Sad je sve jasno i zašto kola nemoze propasti jer ima svoje ovisnike

Avatar superhik74
superhik74
18:56 31.08.2016.

Vjerojatno su se mislili prebaciti na proizvodnju Cocaine-Cole, umjesto Coca-Cole.

Avatar Propaganda
Propaganda
12:22 01.09.2016.

Radnici u fabrici "coca-cole" u Marseju, na jugu Francuske, našli su 370 kilograma kokaina u kontejneru iz Južne Amerike, saopštilo je tužilaštvo tog grada. Droga, upakovana po skrivenim mjestima kontejnera, vrijedi na crnom tržištu 50 miliona evra, rekao je tužilac Marseja Gzavije Tarabe. Kokain je otkriven u petak kad je stigao kontejner, dodao je Tarabe navodeći da niko nije priveden. Istraga je povjerena policiji koja će pokušati da otkrije porijeklo droge, dodao je tužilac. Najveća zapljena kokaina u Francuskoj bila je u aprilu 2015. godine, kada su otkrivene 2,2 tone te droge u blizini obale ostrva Martinik.pa ne znam kako su sada našli u tvornici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije