Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WHO

U epidemiji kuge na Madagaskaru umrlo 40 ljudi

epidemija
Foto: ilustracija
22.11.2014.
u 09:19

Prvi slučaj od ukupno 119 zabilježen je 31. kolovoza

U novoj epidemiji kuge na Madagaskaru umrlo je, zaključno sa 16. studenim, 40 ljudi, a zaraženo ih je ukupno 119, izvijestila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Madagaskarsko ministarstvo zdravstva WHO je o epidemiji obavijestilo 4. studenog. Prvi slučaj zabilježen je 31. kolovoza, a riječ je o muškarcu iz sela u okrugu Tsiroanomandidy. Umro je 3. rujna.

Glavni i najveći grad Madagaskara Antananarivo također je pogođen - zabilježena su dva slučaja, od kojih jedan smrtni. WHO navodi kako u metropoli sada postoji rizik od brzog širenja bolesti zbog velike napučenosti i slabog zdravstvenog sustava. Situaciju pogoršava visoka razina otpornosti na deltametrin, insekticid koji se koristi za kontrolu buha.

>> Ebola stigla u New York i u Mali. Zaraženi djevojčica (2) i liječnik

>> 'Afrička svinjska kuga nije se pojavila na području RH'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
00:59 23.11.2014.

JAdna ona zemlja gdje se pojave horde smrti i sterilizacije zvana UN - WHO i zlikavci poput Melinde i Bill Gates.. Koji ce ih pored namjernih zaraza s kojekakvim virusima i nasilnog trovanja / sterilizacije raznoraznim cijepivima. Pa ako sveve to prezive "humanitarci" ce im oduzeti njihova sjemena i uvaliti im gmo otrove da sto prije obole i nestanu sa zemlje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije