Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova ispitivanja

U Batajnici kod Beograda pronađena još jedna masovna grobnica

starohrvatska grobnica (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
29.09.2014.
u 21:35

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević precizirao je u izjavi za agenciju Tanjug da se naredbom o uviđaju nalaže pretraga područja na prostoru "Strelište"

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije donijelo je danas naredbu da se obave nova ispitivanja na lokalitetu u Batajnici kod Beograda, u blizini masovne grobnice u kojoj su ranije nađena tijela oko 900 kosovskih Albanaca koje je ovdje organizirano dovezla s Kosova srpska policija, javljaju mediji u Srbiji.

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević precizirao je u izjavi za agenciju Tanjug da se naredbom o uviđaju nalaže pretraga područja na prostoru "Strelište", na kojemu su ekshumirani posmrtni ostaci 2001. i 2002.

- Riječ je o lokaciji gdje je u vrijeme tih iskapanja bio šator za obdukciju neposredno uz lokaciju masovne grobnice gdje je pronađeno 900 kosovskih Albanaca - rekao je Vukčević dodajući kako su dobili informacije da bi tu mogla biti još jedna masovna grobnica. Haaški Tribunal je krajem siječnja ove godine pravomoćno osudio umirovljenog generala MUP-a Srbije Vlastimira Đorđevića na 18 godina zatvora zbog progona i drugih zločina nad Albancima na Kosovu 1999.

Presudom je utvrđeno da je Đorđević odgovoran za protjerivanje stotina tisuća kosovskih Albanaca te za ubojstvo i premještanje tijela najmanje 724 albanska civila u masovne grobnice u Batajnici kod Beograda, Petrovom Selu kod Kladova i kod jezera Perućac u okolini Bajine Bašte.

>>Kod Vrgorca otkrivena masovna grobnica iz Drugog svjetskog rata

>>Masovna grobnica s posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca

Komentara 8

ST
stargate
23:56 29.09.2014.

Tko srbinu vjeruje lose mu se sprema, koji su njima vjerovali danas ih vise nema.Jos nazalost ima takvih koji srbinu u zagrljaj zudi,al dobro nek im bude to ipak nisu ljudi.Vrijeme nosi svoje i odnosi dane,ali jedno nikad nece zacijeliti teska sijecanja i srbske rane,fuj fuj fuj

Avatar Šljivovica
Šljivovica
22:32 29.09.2014.

Ma ne vjerujem! Zar miroljubivi srbi da tako nesta naprave? Ma ovo je cista propaganda i svijetska urota protiv srba!

Avatar El Indio
El Indio
08:09 30.09.2014.

srpska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije