Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DROGA

U autu s diplomatskim tablicama Vatikana pronađeno 4 kg kokaina

kokain
Foto: ilustracija
16.09.2014.
u 23:02

Auto pripada argentinskom kardinalu Jorgeu Mariji Mejiji, koji ga je povjerio dvojici Talijana

U automobilu s diplomatskim tablicama Vatikana u nedjelju je prilikom pretrage u Francuskoj pronađeno 4 kilograma kokaina i 200 grama kanabisa, prenosi Telegraph.

Auto pripada argentinskom kardinalu Jorgeu Mariji Mejiji, koji ga je povjerio dvojici Talijana. Devedesetjednogodišnji kardinal umirovio se 2003. godine, a danas drži titulu knjižničara emeritusa.

Dvojici muškaraca u dobi od 30 i 41 godine kardinalova je tajnica navodno rekla da odvezu automobil na servis. Međutim, oni su se odmah uputili u Španjolsku, gdje su navodno kupili drogu i s njom krenuli natrag prema Italiji. U nedjelju su zaustavljeni na naplatnim postajama kod Chamberyja u francuskim Alpama, a policija je drogu pronašla u kovčezima i vrećicama.

Dvojica Talijana su uhićeni te bi se trebali pojaviti pred sudom.

Vatikan je potvrdio događaj, no tvrde da, s obzirom na to da je riječ o Talijanima a ne njihovim građanima, slučaj nema veze sa Svetom Stolicom.

– Kardinalu Mejiji nije dobro i on očito nema veze s ovime – rekao je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi.

>> 'Živimo život bez droge jer droga oduzima život'

Komentara 6

MX
MXLCLGTG
23:23 16.09.2014.

Kakve ovo veze ima sa vatikanom fakticki ta dvojica su i ukrali Auto i za to trbaju zu drogu biti sudjeni.

IC
ice12
03:22 17.09.2014.

Prema drugim vijestima auto nije imalo diplomatske tablice nego drzave Vaticana. Lopovi su se malo zabunili.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
07:15 17.09.2014.

Prema naslovu sam očekivao sasvim drugu priču... Kad ono, auto je praktički ukradeno iz radionice gdje je bilo na popravku... Ključeve i punomoć je dao kardinalov tajnik... (btw. Kardinal ima više od 90 godina i nedavno je doživio srčani udar i nepokretan je...) ... kardinalov auto uopće NEMA diplomatske tablice nego obične od grada/države Vatikana (inače ga ne bi smjeli otvarati i pretresati)... itd. itd... ... i onda se čude kad se pljuje po nekad časnoj profesiji novinarstva. hmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije